Ahmet Hakan'dan Murat Başoğlu'na tavsiye: Bir an önce insanlıktan istifa et!

Ahmet Hakan'dan Murat Başoğlu'na tavsiye: Bir an önce insanlıktan istifa et!
Ahmet Hakan ve Cengiz Semercioğlu, öz yeğeniyle birlikte olan Murat Başoğlu'nu köşelerine taşıdı. Ahmet Hakan, Murat Başoğlu'na "Bir an önce insanlıktan istifa et. Kafayı bir daha asla çıkarma" tavsiyesinde bulundu

Ahmet Hakan ve Cengiz Semercioğlu, öz yeğeniyle birlikte olan Murat Başoğlu'nu köşelerine taşıdı. Ahmet Hakan, Murat Başoğlu'na "Bir an önce insanlıktan istifa et. Kafayı bir daha asla çıkarma" tavsiyesinde bulundu. Cengiz Semercioğlu ise Ahmet Hakan'ın Murat Başoğlu haberlerine yayın yasağı uygulanması yönündeki önerisine karşı çıktı. Cengiz Semercioğlu, "İyi de Ahmet Hakan, Murat Başoğlu’nun istediği tam olarak bu değil mi?" diye sordu.

Ünlü sunucu Murat Başoğlu'nun özbeöz yeğeniyle birlikte olması gündemin üst sıralarındaki yerini koruyor. Hürriyet gazetesi yazarları Ahmet Hakan ve Cengiz Semercioğlu gelişmeleri köşelerinden değerlendirdi.

Ahmet Hakan, 'Sen en iyisi şunları yap Murat Başoğlu!' başlıklı bugünkü yazısında "Bir an önce insanlıktan istifa et. Kafayı bir daha asla çıkarma. Çatlayan ar damarını yapıştıracak bir yol bul. İnsan içine pek çıkma. Rezil olmayı başar" ifadelerini kullandı. Öte yandan Ahmet Hakan'ın, "Dünkü yazımda 'dayısının oğlunun eski kocasının yeğeni' diye bir şey yazmışım. Ulan Murat Başoğlu! Nevrimizi döndürdün nevrimizi!" notu da dikkat çekti.

Cengiz Semercioğlu 'Karar sizin! Ahmet Hakan mı haklı, ben mi?' başlıklı yazısına "Murat Başoğlu’nun ensest ilişkisiyle ilgili Ahmet Hakan’ın önerisini tartışmaya açıyorum..." sözleriyle başladı. Cengiz Semercioğlu, "Ben mi haklıyım, o mu kararı siz verin... Ahmet Hakan dünkü yazısında, 'Bu hadise iğrençlikte doruk noktası' dedikten sonra, 'Daha fazla bulantı yaşamamak için bu meseleye şöyle okkalı bir yayın yasağı koyalım' önerisinde bulundu. İyi de Ahmet Hakan, Murat Başoğlu’nun istediği tam olarak bu değil mi?" diye sordu. Cengiz Semercioğlu şöyle devam etti:

O DA TIPKI SENİN DEDİĞİN OLSUN İSTİYOR

Salı günü bana yaptığı açıklamalarda, yayın yasağı aldırdığını, suç duyurusunda bulunduğunu, haberlere erişim yasağı koyduracağını söyledi Murat Başoğlu...

O da tıpkı senin dediğin olsun istiyor.

Olay daha fazla uzamasın, görülmesin, haber yapılmasın, konuşulmasın, yaşadığı rezalet bir an önce unutulup gitsin...

Hayatına kaldığı yerden devam etsin...

Murat Başoğlu’nun hukuki yoldan aldırmaya çalıştığı yayın yasağını Ahmet Hakan “Olay o kadar iğrenç ki biz kendimiz uygulayalım” diyerek etik açıdan öneriyor gazetecilere.

MAGAZİN HABERİNİN ÖTESİNDE TOPLUMSAL BİR MESELE

Bense tam tersini iddia ediyorum...

Ahmet Hakan’ın deyimiyle, “iğrençlikte doruk noktası” olan bu konu, bir magazin haberinin ötesinde toplumsal bir meseledir.

İki günde halının altına süpürülmeyecek kadar önemlidir...

Ayıplarımızla, rezilliklerimizle yüzleşmediğimiz sürece biz bu ensest meselesinin üzerinden gelemeyiz...

Olayın patladığı ilk gün Saba Tümer’le konuşuyoruz, “Belki bu rezalet Türkiye’deki ensestin bitmesine vesile olur” dedi.

Ben de ona “Her zamanki gibi Pollyanna’sın” yanıtını verdim.

Saba’nınki ütopik bir yaklaşım ama yeri geldiğinde midemiz bulana bulana en iğrenç ahlaksızlıkları bile konuşmak zorundayız...

Bazı toplumsal ikiyüzlülüklerimizin üstesinden gelmek için...

Etiketler :