Ahmet Davutoğlu'na MHP'den sert yanıt: "Bir süreden beri sindiği köşesinde..."

Ahmet Davutoğlu'na MHP'den sert yanıt: "Bir süreden beri sindiği köşesinde..."
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin dünkü basın toplantısının ardından Tuğrul Türkeş ile iligli Ahmet Davutoğlu'na yönelik sözlerine eski Başbakan'dan yanıt gelmişti. Davutoğlu'nun o açıklamlarına da bugün MHP'den sert tepki geldi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin dünkü basın toplantısının ardından Tuğrul Türkeş ile ilgili Ahmet Davutoğlu'na yönelik sözlerine eski Başbakan'dan yanıt gelmişti. Davutoğlu'nun o açıklamlarına da bugün MHP'den sert tepki geldi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, dünkü basın toplantısında son revizyonunun ardından Tuğrul Türkeş'in kabine dışı kalmasıyla ilgili soruya, 'Onu Ahmet Davutoğlu ölçüsüyle birilerinin izah etmesi lazım' yanıtını vermişti. Bahçeli'nin bu açıklamasına Ahmet Davutoğlu, sosyal medya hesabından "Bahçeli'den beklenen, nezaketten ve siyasi olgunluktan yoksun tavırlar yerine kendi sorunlarıyla yüzleşme cesaret ve erdemini göstermesidir" diye karşılık vermişti.

Dünkü karşılıklı açıklamaların ardından bugün de Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan Yardımcısı İstanbul Milletvekili Prof. Dr. E. Semih Yalçın, Ak Parti Konya Milletvekili ve eski Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’ye verdiği yanıta ilişkin yazılı açıklama yaptı.

Yalçın’nın açıklaması şu şekilde:

"Mazul başbakanlardan Ahmet Davutoğlu, bir süreden beri sindiği köşesinde başarısızlık, kabahat ve veballerinin özeleştirisiyle meşgul olması gerekirken büyük bir unutkanlıkla eski defterleri karıştırma cüretini göstermiştir. Ahmet Davutoğlu, başbakanlıktan ’hal’ edildikten sonra iyice şaşırmış, tarihî sorumluluklarından kurtulmanın yolunu, başarısızlıklarının yükünü -eskiden olduğu gibi- MHP’ye yüklemekte bulmuştur. Geçmişte yaşananları yeniden hatırlatmakta fayda vardır. 7 Haziran 2015 sonrasında MHP’ye ne de CHP’ye koalisyon teklifi yapılmıştır. Bilakis erken seçim hükûmeti önerilmiştir. Bunu o günlerde CHP Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu da açıklamıştır."