Afrin'de düşen helikopterdeki şehit pilotun son sözü öğrenildi

Afrin'de düşen helikopterdeki şehit pilotun son sözü öğrenildi
Düşen ATAK helikopterindeki şehit pilotun son sözü duyuruldu.

Afrin'de düşen ATAK helikopterindeki şehit pilotun son sözü öğrenildi. Dış müdahale konusunda araştırma yapılmaya devam edilirken, henüz bir kesinlik bulunmadığı kaydedildi.

Zeytin Dalı Harekatı kapsamında önceki gün Afrin’de görev yapan bir ATAK helikopteri düştü ve içindeki iki pilot şehit oldu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan helikopterin düşürüldüğünü açıklarken Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) konu hakkında detaylı bir bilgi vermedi.  Başbakan Binali Yıldırım ise dış müdahale olup olmadığı konusunda araştırma yapıldığını, henüz kesin bir bilgi bulunmadığını aktardı. Ancak Sputnik'te yer alan habere göre, pilotun son sözleri ‘yangın’ ikazı yönünde oldu.

helikopter

YANGIN İKAZI

Helikopterin düşme görüntülerini değerlendiren uzmanlar, arıza, düşme ya da düşürülme gibi her ihtimalin olabileceği bilgisini verdi. Eğer uçak düşürülmüşse bunun bir füze ya da ağır silahla değil hafif silahla vurulma sonucu gerçekleşmiş olabileceğini belirten uzmanlar, şehit pilotun son sözünün 'Yangın ikazı' olmasının da helikopterde arıza yahut vurulma sonucu bir sorun olduğunu gösterdiğini belirtti. Kaynaklar, helikopterin bütünlüğünü koruduğu ve bir dış yangın görülmediğinden hareketle, kuyruk rotoru aktarma organlarının zarar görmüş olabileceğine işaret ediyor.

Etiketler :