Afrin Harekatı resmen başladı: F-16'lar Diyarbakır'dan havalandı!

Afrin Harekatı resmen başladı: F-16'lar Diyarbakır'dan havalandı!
Afrin harekatı resmen başladı… Diyarbakır 8. Ana Jet üssünde konuşlu bulunan uçaklardan 8 adet F-16 tam teçhizatlı ve bomba yüklü olarak peş peşe havalandı ve Afrin’i bombalamaya başladı. Hatay'ın Reyhanlı ve Kırıkhan...

Afrin harekatı resmen başladı… Diyarbakır 8. Ana Jet üssünde konuşlu bulunan uçaklardan 8 adet F-16 tam teçhizatlı ve bomba yüklü olarak peş peşe havalandı ve Afrin’i bombalamaya başladı. Hatay'ın Reyhanlı ve Kırıkhan ilçeleri arasında sınır hattında uçak sesleri duyuluyor. Suriye sınırında savaş uçakları bombalamaya başladı.

ÖSO KARADAN TSK HAVADAN

Eş zamanlı olarak Özgür Suriye Ordusu’na bağlı birliklerin bir kısmı, terör örgütü PYD/PKK’nın Afrin’de işgal ettiği alanlara girmeye başladı.

ERDOĞAN'DAN AÇIKLAMA

Türk savaş uçaklarının Afrin'deki PYD hedeflerini vurmasıyla ilgili konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Kendi göbeğimizi kendimiz kesiyoruz" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Rahat durun, dedik, durmadılar. 'Bak bizim topraklara saldırmaya, sınırlarımızı zorlamaya tevessül etmeyin' dedik, dinlemediler ve bize müttefik görünenlere de söyledik. 'Bak bunlar PKK'nın ta kendisidir' dedik, 'Bunlar PYD'dir' dedik. 'Bunlar aynıdır, YPG'dir' dedik. 'Rakka'ya teröristlerle gitmeyin, DEAŞ terör örgütüdür, bir terör örgütünü bir diğer terör örgütüyle değil, gelin beraber halledelim bunları' dedik, dinlemediler. 'Peki siz bilirsiniz' dedik ve şimdi işte gereğini biz yapıyoruz. Kendi göbeğimizi kendimiz kesiyoruz."

YILDIRIM: TSK HAVADAN HAREKATA BAŞLADI

Başbakan Binali Yıldırım, AK Parti’nin Bilecik kongresinde yaptığı konuşmada, “TSK havadan harekata başlamıştır” dedi. Öte yandan Cumhurbaşkanı Erdoğan’da Kütahya’da “Afrin operasyonu fiilen başlamıştır. Sırada Menbiç var.” demişti.

DİPLOMATİK TELEFON TRAFİĞİ

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, ABD'li mevkidaşı Rex Tillerson'la görüştü. Görüşme talebinin ABD tarafından geldiği belirtilirken, Çavuşoğlu, ABD Genelkurmay Başkanı Orgeneral Joseph Dunford ile de bir görüşme gerçekleştirdi.

Öte yandan, Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar'ın harekat öncesi ABD'li ve Rus mevkidaşlarını bilgilendirdiği açıklandı.

ABD ve Rusya Genelkurmay Başkanları'nın da telefonla bir görüşme yaptıkları bilgisi alındı. Rusya Savunma Bakanlığı'nın açıklamasında, Gerasimov ve Dunford'un gerçekleştirdiği görüşmede ‘Suriye'deki durumun yanı sıra karşılıklı çıkar teşkil eden diğer konuların ele alındığı' kaydedildi.

http://halktv.com.tr/son-dakika-devlet-bahceliden-afrin-operasyonuna-ilk-yorum-280986

Etiketler :