Afganistan'ın başkenti Kabil'de saldırı: Onlarca ölü ve yaralı...

Afganistan'ın başkenti Kabil'de saldırı: Onlarca ölü ve yaralı...
Afganistan'ın başkenti Kabil'de hükumet ve elçilik binalarının bulunduğu bölge yakınında bomba yüklü ambulansla saldırı düzenlendi. En az 95 kişinin öldüğü, 158 kişinin yaralandığı saldırıyı Taliban üstlendi.YİNE...

Afganistan'ın başkenti Kabil'de hükumet ve elçilik binalarının bulunduğu bölge yakınında bomba yüklü ambulansla saldırı düzenlendi. En az 95 kişinin öldüğü, 158 kişinin yaralandığı saldırıyı Taliban üstlendi.

YİNE TALİBAN!

Kabil'de Intercontinental Oteli'nde 22 kişinin öldüğü saldırıdan bir hafta sonra şehir merkezinde kalabalık bir bölgeye öğle yemeği saatinde düzenlenen saldırıyı da Taliban üstlendi.

AMBULANSLI TUZAK

Afgan İçişleri Bakanlığı'na göre saldırgan ambulans sayesinde kontrol noktasından geçti. İlk kontrol noktasında polise bir hastayı yakındaki hastaneye götürdüğünü söyleyerek ilerleyen saldırgan, ikinci kontrol noktasında ambulansa sakladığı patlayıcıları infilak ettirdi.

Olay yerine yakın bir noktada bulunan milletvekili Mirvais Yasini, ambulansın Yüksek Barış Konseyi'nin ofisi ve yabancı büyükelçiliklerin yakınındaki kontrol noktasına ulaştığı sırada infilak ettiğini belirtti.

Patlamanın şiddetiyle yüzlerce metre çapında binalar sarsıldı, etrafta enkaz oluştu, çukurlar açıldı. Ambulanslar hemen olay yerine gelirken çevredeki insanlar yaralıların kaldırılmasına yardım etti.

Etiketler :