Afganistan'da intihar saldırısı: 3 NATO askeri hayatını kaybetti

Afganistan'da intihar saldırısı: 3 NATO askeri hayatını kaybetti
Afganistan'da meydana gelen intihar saldırısında 3 NATO askerinin hayatını kaybettiği açıklandı.

Afganistan'da meydana gelen intihar saldırısında 3 NATO askerinin hayatını kaybettiği, olayda yaralanan askerler de olduğu öğrenildi.

Saldırıyı Taliban üstlendi.

Reuters'ın, bir Kararlı Destek Misyonu üyesine dayandırdığı bilgiye göre, ölenlerin dışında 1 Amerikalı, 2 de Afgan asker yaralandı.

Yetkililer, patlamanın Parvan eyaletinin başkenti Çarikar'ın Khalazai bölgesinde meydana geldiğini ifade etti.

PARVAN EYALET VALİLİĞİ SÖZCÜSÜ, "RUTİN DEVRİYE YAPAN YABANCI KUVVETLER HEDEF ALINDI"

Parvan eyalet valisinin sözcüsü Wahida Shahkar, intihar bombacısının rutin devriyesini yapan yabancı kuvvetleri hedef aldığını söyledi.

Saldırının gerçekleştiği bölge, hem IŞİD'in hem de Taliban'ın faaliyet gösterdiği bir bölge. Ancak Taliban'ın bölgede daha etkili olduğu düşünülüyor.

Temmuz ayında İngiliz hükûmeti, Afgan kuvvetlerine Taliban ve IŞİD ile savaşlarında destek olmak amacıyla bölgedeki askeri kuvvetlerinin sayısını ikiye katlamayı kabul etmişti.

NATO, 2014 yılında Afganistan'daki savaş misyonunu resmen sonuçlandırmıştı. Ancak Afgan kuvvetlerini eğitmek ve terörle mücadele önlemleri almak amacıyla askerler Kararlı Destek Misyonu'nun bir parçası olarak ülkeye gönderildi.

TALİBAN SÖZCÜSÜ, "TAKTİK BİR BOMBALAMADA 8 ABD İŞGALCİSİNİ ÖLDÜRDÜK"

Kararlı Destek Misyonu ve ABD Kuvvetleri Afganistan Komutanı Orgeneral John Nicholson yaptığı açıklamada, "Onların fedakârlığı hem kalplerimizde hem de tarihimizde yaşayacak ve kararlığımızı güçlendirecek" ifadelerini kullandı.

ABD Ordusunun yaptığı açıklamada ölen askerlerin uyruğu hakkında bilgi verilmedi.

Öte yandan Taliban sözcüsü Zabihullah Mücahid, "Taktik bir bombalamada sekiz ABD işgalcisini öldürdük. İşgalciler, güçlerini korumak için üç ambulans helikopteri getirmek zorunda kaldı" dedi.

Ayrıntılar geliyor...

Etiketler :