Adıyaman'dan acı haber: 4 şehit, 5 yaralı

Adıyaman'dan acı haber: 4 şehit, 5 yaralı
Adıyaman'da 2 gün önce mermer ocağını ateşe verip kaçan PKK'lı teröristler ile güvenlik güçleri arasında çıkan çatışmada 4 asker şehit oldu, 5 asker de yaralandı.

Merkeze bağlı Kömür Beldesi kırsalında bulunan mermer ocağını salı gecesi basıp, ateşe veren PKK'lılara yönelik operasyon yürüten güvenlik güçleri, bu sabah kırsalda bir grup PKK'lı fark etti. Sıcak temasın sağlandığı bölgede çatışma çıktı. Çatışmada ilk belirlemelere göre 9 asker yaralandı.

Bölgeye takviye güvenlik gücü ile sağlık görevlileri sevk edilirken, yaralı askerler ambulanslarla Adıyaman Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edildi. Acil serviste tedaviye alınan yaralı askerlerden dördü, doktorların çabasına karşın kurtarılamayarak şehit oldu. Şehit askerlerin cenazeleri morga konulurken, yaralı askerlerin tedavisi sürüyor. Operasyon bölgesine Adana Jandarma Bölge Komutanlığı'ndan da hava desteği gönderildi.

SALDIRININ İZLERİ

Adıyaman kırsalında bir grup PKK’lı teröristin ateşe verdiği mermer ocağı şantiyesindeki hasar gündüz ortaya çıkmıştı. PKK’lı teröristlerin yakalanması için operasyonun sürdüğü belirtildi.

Kaynak: DHA

Etiketler :