"Adalet Yürüyüşü"ne yoğun destek! Hangi isimler nasıl mesajlar gönderdi? Tüm ayrıntılar...

"Adalet Yürüyüşü"ne yoğun destek! Hangi isimler nasıl mesajlar gönderdi? Tüm ayrıntılar...
CHP Lideri Kemal Kılıçdaoğlu'nun Ankara'dan İstanbul'a adalet yürüyüşüne siyasilerden ve sivil toplum kuruluşlardan yoğun destek var....

Yürüyüşe her siyasi kanattan ve sivil toplum örgütlerinden destek geldi.. MHP Genel Başkan Adayı Meral Akşener sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamayla desteğini ifade etti.

TEMEL KARAMOLLAOĞLU ile ilgili görsel sonucu

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu telefonla arayarak geçmiş olsun dileklerini ileten Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu ise, adalete güvensizlik halkımız arasında derin çatlaklıklar oluşturur" açıklamasını yapan Karamollaoğlu şöyle devam etti:  Milletin oylarıyla seçilmiş, yeri, kimliği, adresi belli bir milletvekili hakkında, böyle bir tutuklama kararı verilmiş olması bu endişeleri daha da arttırmıştır. Adalete olan güveni gölgeleyecek, toplumsal vicdanda şüphelere neden olacak yaklaşımlar sadece bu güvene zarar vermekle kalmaz, halkımız arasında daha derin çatlakların oluşmasına neden olur.

İlgili resim

Saadet Partisi Eski Genel Başkanı Mustafa Kamalak ise KRT TV'ye telefonla bağlanarak, "CHP'nin "ADALET YÜRÜYÜŞÜ"nü desteklediğini" açıkladı.

Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, anamuhalefet partisi liderinin adalet yürüyüşü başlatması herkesi düşündürmeli değerlendirmesini yaptı.

Yurt Partisi Genel Başkanı Sadettin Tantan da adalet yürüyüşünü destekleyerek, "iktidar panik içinde, muhalefet türkiye'nin önünü açmalı" açıklamasını yaptı.

Siyasilerin destek zincirine ANAP'ta katıldı.. ANAP Genel Başkanı İbrahim Çelebi, "Adalet yürüyüşünü önemsiyorum. Sayın Kılıçdaroğlu'nu aradım demokratik onurlu tavrından dolayı Anavatan Partisi camiası olarak yanında olduğumuzu belirttim. Ankara ve İstanbul'daki yürüyüşe de camiamız destek oldu." dedi.

MHP'den ihraç edilen Bağımsız Milletvekili Ümit Özdağ Enis Berberoğlu'nun tutuklanmasına tepki göstererek; Damatlar dışarı muhalif milletvekili içeri. Bu adalet değildir. Bu muhalefete baskıdır. En çok FETÖ sevinmistir bu tutuklamaya.. Bu tutuklama bir siyasal cezalandırma eylemidir ve bugün sessiz kalan herkese sıra gelecektir.

MHP'den ihraç edilen Sinan Oğan da tepkisini şu sözlerle ifade etti. Oğan; "Damatların "kaçma" tehlikesi olmadığı için serbest, ana muhalefet milletvekilinin kaçma tehlikesi sebebiyle tutuklandığı ülkedir Türkiye!" dedi.

nuri okutan ile ilgili görsel sonucu

MHP'den ihraç edilen bir diğer bağımsız milletvekili Nuri Okutan da, "Adaletsizliğin zirve yaptığı dönemde Kılıçdaroğlunun adalet yürüşüyünü destekliyorum" açıklamasını yaptı.

Ulaştırma Eski Bakanı Yaşar Topçu adalet yürüyüşüne şu sözlerle destek verdi. Topçu, "Bu bana göre doğru bir yürüyüş. Türkiye'nin böyle bir yürüyüşe çoktandır ihtiyacı var. Hatta bunun daha önce yapılması lazımdı." ifadelerini kullandı.

Disk Genel Başkanı Kani Beko'da "ADALET YÜRÜYÜŞÜ"NE destek verdiğini dile getirdi.. Beko, "şube başkanlarını arayarak, Kılıçdaroğlu'nun yanında yer almaları için örgüte talimat verdim. Biz adalet, barış, demokrasi isteyenlerle mutlaka yan yana omuz omuza birlikte olacağız." dedi.

Bir destek de Atatürkçü Düşünce Derneği'nden geldi.. ADD Genel Başkan Yardımcısı Uluç Gürkan, CHP'nin başlattığı "ADALET YÜRÜYÜŞÜ"ne destek vermeyi görev bildiklerini ifade etti..

Yargıtay Onursal Başkanı Sami Selçuk'ta "ADALET YÜRÜYÜŞÜ"ne destek verdiğini anlattı.

Etiketler :