Adalet Yürüyüşüne hedef almak istedikleri iddia edilen 15 IŞİD'li mahkemeye sevk edildi

Adalet Yürüyüşüne hedef almak istedikleri iddia edilen 15 IŞİD'li mahkemeye sevk edildi
CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nu Adalet Yürüyüşünü Kocaeli’de devam ettiği kiralık minibüsle saldırmak istedikleri iddia edilen 15 kişi Adliyeye sevk edildi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu Adalet Yürüyüşü’ yaptığı sırada Kocaeli’de kiralık minibüsle ezip, öldürmeyi planladığı iddiasıyla 5 Temmuzda düzenlenen operasyonla gözaltına alınan terör örgütü IŞİD militanı "Ebu Hüseyin" kod adlı 26 yaşındaki Oğuzhan Korkmaz ve olayla ilişkili 14 kişi,Kayseri’de sıkı güvenlik önlemleri altında adliyeye sevk edildi.

Kayseri'nin Tomarza İlçesi nüfusuna kayıtlı ve bir inşaat firmasında beton mikseri şoförlüğü yapan Oğuzhan Korkmaz, IŞİD terör örgütüne 2 yıl önce katıldı.

HURİLİ EMİR ALMIŞ!

Suriye'ye giderek burada eğitim alan ve "Ebu Hüseyin" kod adını alan Korkmaz, orada rejim güçleriyle yapılan çatışmada yanında bomba patladığı için göğsünden ve kolundan yaralanınca, Kayseri'ye döndü. İddiaya göre Suriye'deki bir IŞİD liderinin telefon mesajı ile 4 Temmuz'da "Ez kafirleri. Bugün peygamber sana selam söyledi. Sen şehit olacaksın. Bu gece sen hurilerle zifafa gireceksin. Pencereyi, kapıyı kapat. Hedefe, lider şahsa yöneleceksin" talimatı aldı.

’Ebu Hüseyin’ kod adlı IŞİD militanı, 4 Temmuz saat 20.30 sıralarında, Adalet Yürüyüşünü sürdüren Kılıçdaroğlu'na Kocaeli yakınlarında saldırıda bulunmak için, Kayseri'de merkez Kocasinan İlçesi İstasyon Caddesi’ndeki Birol Aydına ait otomobil kiralama firmasından, "Yurt dışından gelen ağabeyimi ve yakınlarını İstanbul'dan alıp gelecek" diyerek bir haftalığına 2 bin 500 TL ödeyerek, siyah renkli VIP minibüsü kiraladı.

IŞİD PROPAGANDASINDAN DAHA ÖNCE GÖZALTINA ALINMIŞ

IŞİD propagandası yapmak suçundan daha gözaltına alınan ve çıkarıldığı mahkemece salıverilen, Terörle Mücadele ekiplerince takip altında tutulan beton mikseri sürücüsü Oğuzhan Korkmaz, Kayseri'den yola çıktığı andan itibaren takibe alındı. Zanlı, 5 Temmuz günü öğlen saatlerinde CHP Lideri ve yanında yürüyenlere Kocaeli'de saldırmadan önce kiralık minibüsü durdurularak gözaltına alındı.

Etiketler :