Adalet Yürüyüşü’nde yirmi üçüncü gün

Adalet Yürüyüşü’nde yirmi üçüncü gün
Tarihi Adalet Yürüyüşü'nde bugün yirmi üçüncü gün. Dün geceyi Kocaeli Gebze'de geçiren kortej İstanbul'a doğru yürüyüşünü sürdürüyor

Tarihi Adalet Yürüyüşü'nde bugün yirmi üçüncü gün. Dün geceyi Kocaeli Gebze'de geçiren kortej İstanbul'a doğru yürüyüşünü sürdürüyor. Şimdiye kadar yaklaşık 425 kilometre kat eden ve 590 bin adım atan Kılıçdaroğlu bugün Gandi'nin 600 bin adım rekorunu da kırmış olacak. Kılıçdaroğlu 10 bin adım daha attıktan sonra (yaklaşık 8 buçuk kilometre) Tuz Yürüyüşü rekorunu kırarak tarihe geçecek.. Yürüyüş öncesi açıklama yapan CHP Lideri AP'nin Türkiye kararını eleştirerek, " Biz herkes için adalet istiyoruz. Avrupa Birliği ile ilişkilerin askıya alınması değil, daha sağlıklı ve tutarlı sürdürülmesi gerekiyor. Bu konuda umarım, bizim adalet arayışımıza da destek vererek Türkiye ile olan ilişkilerin devamı yönünde karar alırlar" dedi.

15 Haziran Perşembe günü Ankara Güvenpark’tan yola çıkan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu öncülüğündeki adalet korteji, yirmi üçüncü gününde de İstanbul’a doğru yürüyüşüne devam ediyor. Kortej dün geceyi Gebze’de topçu kışlasındaki kamp alanında geçirdi. Tarihi yürüyüşün yirmi üçüncü gün etabı Kılıçdaroğlu’nun açıklamasının ardından saat 09:00 sıralarında başladı.

Adalet Yürüyüşü'nün 23'üncü gününe başlamadan önce basın toplantısı düzenleyen CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu şunları söyledi:

Buradan Avrupa Parlamentosu'na seslenmek isterim. Biz herkes için adalet istiyoruz. Sizden de adalet istiyoruz. Türkiye sadece iktidar partisinden ibaret değil ki... Türkiye'de bakın adalet yürüyüşü yapıyoruz. 10 binler var. Referandum yaptık. Yüzde 50'sinden fazlası demokrasi istiyor bu ülkenin. Dolayısıyla Avrupa Birliği ile ilişkilerin askıya alınması değil, daha sağlıklı ve tutarlı sürdürülmesi gerekiyor. Bu konuda umarım, bizim adalet arayışımıza da destek vererek Türkiye ile olan ilişkilerin devamı yönünde karar alırlar. Çünkü adalet sadece Türkiye için değil, bütün insanlık için geçerli olan bir kavramdır. AP'yi de adil davranarak, Türkiye ile ilişkileri sürdüren bir karar alır.

BUGÜN GANDİ’NİN REKORU KIRILIYOR

Şimdiye kadar yaklaşık 425 kilometre kat eden ve 590 bin adım atan Kılıçdaroğlu bugün (07.07.2017) Gandi’nin 600 bin adım rekorunu da kırmış olacak. Kılıçdaroğlu 10 bin adım daha attıktan sonra (yaklaşık 8 buçuk kilometre) Tuz Yürüyüşü rekorunu kırarak tarihe geçecek.

GANDİ 600 BİN ADIM ATMIŞTI

Gandi “Tuz yürüyüşünü”, 1930 yılında,Hindistan’ın İngiltere’den bağımsızlık kazanmasının ardından, İngilizlerden kalan ve Hintliler’e ayrımcılık yapan yasaları protesto etmek için başlatmıştı. Gandi ve 78 yoldaşı o dönemde İngiliz sömürge döneminden kalan ve Hintliler’e tuz üretimini yasaklayan yasayı protesto için yürüyüşe başlamışlardı. Hindistan’ın Gujarat Eyaleti’nin başkenti Ahmedabad yakınlarındaki Sabarmati Aşram’dan başlayan yürüyüşe yolda binlerce kişi katıldı. Hint Okyanusu kıyısındaki Dandi köyüne kadar ki 388 kilometrelik mesafeyi çıplak ayakla 24 günde kat eden, o dönemde 61 yaşında olan Gandhi, 6 Nisan sabahı İngiliz polislerinin şaşkın bakışları arasında denize yürüdü ve çamura karışmış bir topak tuzu avuçlarına alarak tatlı suda yıkayarak ufaladı. Böylece bir Hindu’nun tuz çıkaramayacağına dair Tuz Yasası’nı ihlal etti. Ardından Gandhi’nin çağrısına uyan binlerce köylü deniz kıyılarına akın ederek tuz çıkarmaya başladılar. Gandhi ve 60 bin eylemci hapse atıldı ancak yasa da işlemez hale getirildi.

‘ADALET YÜRÜYÜŞÜ’ NEDENİYLE İSTANBUL’DA KAPATILACAK YOLLAR

İstanbul Emniyet Müdürlüğü tarafından, CHP’nin ‘Adalet Yürüyüşü’ nedeniyle bugünden itibaren Pazar gününe kadar bazı yollar önlemler kapsamında kapatılacak.

İşte bugün kapatılacak yollar şu şekilde.

Cuma günü saat 08.00’dan konaklama yerine kadar;

– D-100 Çayırova TEM bağlantı yolundan Tuzla İçmeler Köprü’ye kadar Kuzey yol ve Kuzey yan yolu (İstanbul istikameti) ve bu yola çıkan tüm bağlantı yolları trafiğe kapatılacak.

– D-100 Pendik Tersane Köprü’den D-100 Çayırova TEM bağlantı yoluna kadar olan Güney yolun tamamı (Kocaeli istikameti) ve Güney yola çıkan bütün bağlantı yolları trafiğe kapatılacak.

– TEM Otoyolu alternatif olarak kullanılacak.