Adalet Yürüyüşü'nde 24. gün

Adalet Yürüyüşü'nde 24. gün
CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun önderliğinde 15 Haziran'da Ankara'dan başlayan Adalet Yürüyüşü'nün yirmi dördüncü günü başladı

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun önderliğinde 15 Haziran'da Ankara'dan başlayan Adalet Yürüyüşü'nün yirmi dördüncü günü başladı. Yürüyüş öncesi kısa bir açıklama yapan CHP Lideri, Dragos'tan Maltepe'deki miting alanına yalnız yürüyeceğini belirterek katılmak isteyen vatandaşların kendisini Dragos'ta değil miting alanında beklemesi gerektiğini açıkladı. CHP Lideri miting ile bir de bayrak uyarısında bulundu. Kılıçdaroğlu, "sadece Türk bayrağı, Atatürk posteri ve adalet bayrağı istiyoruz. "Altı Ok'lu bayrak bile istemiyoruz" dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Kılıçdaroğlu yürüyüş öncesi basın mensuplarına yaptığı açıklamada, yarınki yürüyüşte yalnız yürüyeceğini bir kez daha açıkladı. “Yürüyüşe katılmak isteyen vatandaşlarımız Maltepe’deki miting alanına gelsinler” diyen Kılıçdaroğlu bir de bayrak ve flama uyarısı yaptı. CHP Lideri Maltepe’deki Adalet Mitingi’nde sadece bayrak, Atatürk posteri ve adalet flaması olacağını açıkladı. Bunun dışındaki bayrakların miting alanına getirilmemesini istedi.

‘KENDİ AÇIMDAN RAHAT YÜRÜDÜM’

Kılıçdaroğlu konuşmasında, “Yürüyüşe başlarken belli çevrelerde endişe vardı ama kararlılığımız vardı. Kendi açımdan söylüyorum rahat yürüdük. 4 mevsimi de yaşadık. Türkiye’nin güzelliğinin bir kez daha farkına vardık. Çok sayıda vatandaşımız ilgi gösterdi. İlgi gösterenlere de protesto edenlere de teşekkür ediyorum.

Güvenlik güçlerimize yürekten teşekkür ediyorum. Onlar bizim güvenliğimiz için çalıştılar. Halkın polisi halkın jandarması olunca halkla arasında hiç sorun olmuyor.

Ben Dragos’tan yalnız yürüyeceğim. Beni Dragos’ta beklemeyin, yalnız yürüyeceğim. ‘Genel Başkan’la yürümek istiyorum’ diyenler Maltepe’deki miting alanına gelsinler. Maltepe’deki miting alanında bayrak, Atatürk posteri ve adalet bayrağı dışında hiç bir bayrak istemiyoruz. ‘Altı Ok’lu bayrak bile istemiyoruz. Başka bayrak getirenleri provokatör olarak değerlendiriyoruz. Güvenlik güçlerini de uyarıyorum, başka bayrak kabul etmeyiniz. Basından arkadaşlara da yürekten teşekkür ediyorum” dedi.

YÜRÜYÜŞTEN AYRINTILAR

Adalet Yürüyüşü’nün Maltepe’den önceki son etabının ilk molası Pendik Sahil’de verildi. 5.5 kilometrelik ilk etabın ardından yürüyüş yeniden başladı. Bir sonraki mola 15 Temmuz Camii’nin yanında olacak. 3.7 kilometre daha yürüyecek olan kortej burada öğle molası verecek. Uzun mola olarak planlanan öğle molasının ardından son etaba geçilecek. Son etap ise toplam 7.8 kilometre olacak.

KUCAĞINDA KIZ ÇOCUĞU İLE YÜRÜDÜ, 7 KİLOMETREDEN SONRA MOLA VERDİ

E-5 boyunca yürüyen Kılıçdaroğlu bir kız çocuğunu bir süre kucağında taşıdı. Kılıçdaroğlu Pendik Kaynarca’dan itibaren sahil yoluna indi. Kılıçdaroğlu Pendik’ten sahile inerken arkasındaki kalabalık Tuzla’ya kadar uzandı. Bu sırada Kılıçdaroğlu’nun  yanına koruma müdürünü çağırarak atılan bazı sloganlardan duyduğu rahatsızlığı iletti.

Kılıçdaroğlu,  “Hak, hukuk, adalet” dışında hiç bir slogan atılmamasını istedi. İlk etapta 7 kilometre yürüyen Kılıçdaroğlu, Pendik sahilde kurulan dinlenme alanında mola verdi.

Üzerlerinde 'Gazetecilere Özgürlük' yazılı tişörtlerle alana gelen gruba CHP İstanbul Milletvekili Gazeteci Barış Yarkadaş eşlik etti.

Cumhuriyet Muhabiri Ahmet Şık'ın eşi Yonca Şık'ın da aralarında olduğu 25 kişilik grup CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve eşi Selvi Kılıçdaroğlu ile bir süre yürüdü.

Kılıçdaroğlu yürüyüş sırasında "Tutuklu gazetecilere selam söyleyin, onların adaleti için de yürüyoruz" dedi. Tutuklu gazetecilerin arkadaşları ve eşleri de Kılıçdaroğlu'na teşekkür etti.

Kılıçdaroğlu kortejde SÖZCÜ Gazetesi'ni temsilen gelen beş kişiyle de kortejde yürüdü. Gökmen Ulu ve Mediha Olgun'un arkadaşları da Kılıçdaroğlu'na desteklerinde ötürü teşekkür etti.

420 kilometrelik yürüyüşte bugüne dek yaklaşık 410 kilometre yol katedildi. Dün (7 Temmuz 2017) yaklaşık 50 bin kişi ile İstanbul'a giren kortejde bugün, 230 bin kişi yer aldı. 

İŞTE DAKİKA DAKİKA YAŞANANLAR

16:15 - Adalet Yürüyüşü'nün 24. gününde Kılıçdaroğlu'nun konaklayacağı alana ulaşıldı. Yürüyüş, Dragos'ta son buldu.

15:51 - CHP Milletvekili Şafak Pavey, yürüyüşün son kilometrelerinde Kılıçdaroğlu'na eşlik etti.

15:10 - Yol kenarında bekleyen 'adalet' tişörtlü gençler, Kılıçdaroğlu'nu meşalelerle karşıladı.

15:05 - Anons otobüsünden yapılan duyuruya göre, Kılıçdaroğlu'na bugün 230 bin kişi eşlik etti.

15:04 - "Bu sıcakta bu cübbeyi anca Adanalı avukatlar giyebilir" diyen Adana Barosu üyeleri de yürüyüşe destek veriyor.

15:05 - Anons otobüsünden yapılan duyuruya göre, Kılıçdaroğlu'na bugün 215 bin kişi eşlik etti. Katılımcıların sayısının gün sonuna kadar 300 bini aşmasının beklendiği kaydedildi.

14:00 - CHP Genel Başkan Yardımcısı Tekin Bingöl, yarın yapılacak "adalet mitingi"ne ilişkin olarak sosyal medya hesabında yaptığı paylaşımda, "Adalet Mitinginin 80 m'lik platformu ve yapılan tüm hazırlıklar, Adaleti haykırmaya gelen milyonlar için hazır" ifadesine yer verdi.

13:10 - D-100'den ayrılarak sahil yoluna inen adalet yürüyüşçüleri deniz kenarının da tadını çıkardı. Anons otobüsünden, yüksek tansiyonu olanların gölge alanlarda dinlenmesi yönünde uyarıda bulunuldu.

12:12 - Kılıçdaroğlu'nun mola alanına yaklaşmasıyla birlikte gökyüzüne Türk bayrağı renklerinde yüzlerce balon bırakıldı.

Mola alanına girişte adaleti simgeleyen cansız mankenler yer aldı.

12:00 - Mola alanı girişinde 3-6 yaş arasındaki bir grup çocuk Kılıçdaroğlu'na çiçek vererek "Hoşgeldiniz Kemal Amca" dedi. İkinci etapta kortej, yaklaşık 4.5 kilometre yol katetti.

11:30 - Yürüyüşün kitleyle birlikteki son gününde Selvi Kılıçdaroğlu da eşine eşlik ediyor. Kılıçdaroğlu'nun oğlu ve gelini de yürüyüş kortejinde.

11:00 - Yürüyüş başladı.

10:15 - Pendik girişindeki mola yerine varıldı. İlk etapta 7 kilometre yol kateden kortej, saat 11:00'de yürüyüşe devam edecek.

09:51 - Adalet Yürüyüşü korteji, Ankara'dan bu yana takip ettiği D-100 karayolundan ayrılarak sahil yoluna doğru kıvrıldı.

09:37 - Kortejin yanından geçen araçlardan Osmanlı armalı bayrak açıldı.

09:30 - Darbe girişimi gecesi tanka çıkan insanların fotoğrafını taşıyan bir grup, yürüyüşü protesto etti. Pankartta, "İstediğiniz kadar yol yürüyün, hiçbir adımınız bizimkilere eşit olmayacak" ifadeleri yer aldı.

09:16 - Kılıçdaroğlu, "Hak, hukuk, adalet; bu millet sana emanet. İstanbul'a hoş geldin adaletin kılıcı" pankartıyla karşılandı.

09:13 - Yürüyüş başladı.

Etiketler :