'Adalet Mitingi'nde örgütlerin buluşma noktaları

'Adalet Mitingi'nde örgütlerin buluşma noktaları
Adalet Yürüyüşü'ne destek veren ve Büyük Adalet Buluşması'na katılma kararı alan sendika, parti ve sivil toplum örgütlerin buluşma yer ve saatleri.

Maltepe Sahil’de yapılacak “Büyük Adalet Buluşması"nın yapılacağı Maltepe Sahili’ndeki alana deniz dahil dört farklı noktadan 15.00 itibariyle girişlerin başlatılacak.

Adalet Yürüyüşü’ne ve Büyük Adalet Buluşması’na desteğini açıklayan toplumsal muhalefet örgütleri buluşma saat ve noktalarını açıkladı.

Parti ve sivil toplum örgütlerinin toplanma ve yürüyüş güzergahları şöyle:

Birleşik Haziran Hareketi

Birleşik Haziran Hareketi, 16.00’da Bostancı’da buluşuyor. Haziran’ın destek açıklaması şöyle: “Eşitlik, özgürlük, laiklik, bağımsızlık ve adalet için 9 Temmuz Pazar günü ‘Adalet Mitingi’nde buluşuyoruz”.

Demokrasi İçin Birlik Platformu

“Bütün yurttaşları ve demokrasi güçlerini, ‘herkes için demokras herkes için adalet’ talebiyle Adalet Miyingi’ne katılmaya çağırıyoruz” açıklaması yapan Demokrasi İçin Birlik Platformu saat 15.00’da Bostancı İskelesi’nde buluşacak.

DİSK

Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) “İş, ekmek, adalet” sloganı ile 16.00’da Maltepe Beşçeşmeler Meydanı’nda toplanma çağrısı yaptı.

Emek Partisi

“Demokratik hakların ve siyasal özgürlüklerin güvence altına alındığı demokratik bir anayasa ve demokratik bir Türkiye mücadelesini hep birlikte büyütmeye çağırıyoruz” açıklamasını yapan EMEP 15.30’da Maltepe Beşçeşmeler Meydanı’nda buluşacak.

Halkevleri

“Herkes için ekmek, herkes için adalet’ demek için Adalet Yürüyüşü’ne katılmaya davet ediyoruz” açıklamasını yapan Halkevleri, 16.00’da Maltepe Köprüsü’nde buluşuyor.

HDP

“Faşit-şoven iktidar bloğunun çatlağını derinleştirmek ve toplumsal dinamiklerle demokrasi mücadelesini güçlendirerek büyütmek için bütün gücümüzle alanlarda olacağız” diyen HDP, 16:30’da Maltepe’deki miting alanına olacak.

Kaldıraç

Kaldıraç da sosyal medya hesaplarından yayımladığı mesajda miting alanında olacaklarını açıkladı.

KESK

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) 17.00’da Beşçeşmeler Meydanı’nda buluşarak Adalet Mitingine katılacaklarını açıkladı.

Kuzey Ormanları Savunması

“Ormanlar, denizler, dereler ve akarsular için, dağlar, yaylalar, ovalar ve kıyılar için, kentler, kasabalar, köyler ve mahalleler için adalet istiyoruz” diyen Kuzey Ormanları Savunması 15.30’da Maltepe Köprüsü’nde buluşacaklarını açıkladı.

Sanatçılar

“Demokratik ve özgür bir ülkede, barış içinde yaşamak için ve sanatçıların adalet talebini duyurmak için 9 Temmuz’da Adalet Mitingi’ne katılıyoruz” diyen sanatçılar da 15.00’da Bostancı İskelesi’nde buluşacak.

TMMOB

TMMOB İstanbul İl Koordinasyon Kurulu, tüm örgütlülükleriyle adalet talebine omuz vermek için 17.00’da Maltepe Beşçeşmeler Meydanı’nda buluşarak Adalet Mitingine katılacaklarını açıkladı.

TTB

Türk Tabipleri Birliği (TTB) demokratik ve laik bir ülkede adalet, sağlık hakkı ve hekimlik değerleri için 17.00’da Maltepe Beşçeşmeler Meydanı’nda olacaklarını açıkladı.

Etiketler :