Adalet Kurultayı ile ilgili yeni iddia

Adalet Kurultayı ile ilgili yeni iddia
CHP Genel Başkan Yardımcısı Aykut Erdoğdu’nun Adalet Kurultayı’nda protokolde oturan CHP önceki genel başkanı ve Antalya Milletvekili Deniz Baykal'ı kaldırdığı iddia edildi

CHP Genel Başkan Yardımcısı Aykut Erdoğdu’nun Adalet Kurultayı’nda protokolde oturan CHP önceki genel başkanı ve Antalya Milletvekili Deniz Baykal'ı kaldırdığı iddia edildi. İddiayı gündeme getiren Yurt Gazetesi, Deniz Baykal'ın yanında yer alan CHP Aydın Milletvekili Lütfi Baydar'a bu iddiaları sordu.

26 Ağustos'ta Çanakkale'de başlayan Adalet Kurultayı'na CHP'nin ikinci kurucu Genel Başkanı Deniz Baykal da katılmıştı. Yurt Gazetesinde yer alan habere göre, CHP'nin ikinci kurucu Genel Başkanı Deniz Baykal, Adalet Kurultayı'na girdiği andan itibaren yoğun bir ilgiyle karşılaştı. Baykal partililerle sohbet etti, fotoğraflar çektirdi. Programın başlamasına yakın da protokole giderek oturdu. Baykal'ın oturması ile anonslar başladı. Anoslarda 'CHP'li vekillerin ön sıralarda oturmaması' istenildi.

Gazete, anonsların bizzat CHP Genel Başkan Yardımcısı Aykut Erdoğdu tarafından yaptırıldığını yazarken, bu anonslardan sonra Baykal'ın ön sıradan kalkarak arka tarafa oturduğu belirtildi.

Haberde, Altan Öymen Adalet Kurultayına katılmamışken, 'Eski Genel Başkanlarımızdan Altan Öymen de aramızda' diye yanlış anons yapıldığı, Baykal ile ilgili bir anonsun ise yapılmadığı da belirtildi.

Yurt Gazetesinin iddiaları sorduğu Baykal'ın yanında oturan CHP Aydın Milletvekili Metin Lütfi Baydar ise şöyle dedi:

'Biz Deniz Beyle beraber geldik, öne oturduk. Oturduğumuz andan itibaren sivil toplum örgütü temsilcileri ve Genel Başkan'ın ön sıraya oturacağı ifade edildi. Ön sırayı milletvekili arkadaşların terk etmesi söylendi. Deniz Bey baktı biz oturunca ilan oldu. Deniz bey de 'hadi kalkalım biz' dedi. Biz de arkaya geçtik. olay budur.'

Etiketler :