Adalet Bakanı'ndan Brunson savcısı açıklaması

Adalet Bakanı'ndan Brunson savcısı açıklaması
Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, 'Rahip Brunson davasının savcısı değiştirildi' haberine ilişkin açıklama yaptı. Gül, "Davanın savcısı değil, iddianameyi hazırlayan savcı değişti. Bu rutin bir işlemdir" ifadesini kullandı.

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, MHP'nin af talebiyle ilgili "Cezaevleriyle ilgili olarak doluluk oranı, yeni yapılacak cezaevleri hususunda çalışmalarımız devam ediyor. Cumhurbaşkanımızın söyledikleri belli, onun üzerine söyleyecek bir şeyimiz yok" dedi. Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, 'Rahip Brunson davasının savcısı değiştirildi'  haberine ilişkinde konuştu. Gül, "Davanın savcısı değil, iddianameyi hazırlayan savcı değişti. Bu rutin bir işlemdir" ifadesini kullandı.

Bakan Gül'ün açıklamalarından başlıklar şöyle;

"Bu rutin bir işlemdir"

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, 'Rahip Brunson davasının savcısı değiştirildi'  haberine ilişkin açıklama yaptı. Gül, "Davanın savcısı değil, iddianameyi hazırlayan savcı değişti. Bu rutin bir işlemdir" ifadesini kullandı.

"Cumhurbaşkanımızın söyledikleri üzerine söyleyecek bir şeyimiz yok"

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, MHP’nin af talebine ilişkin, “Bu konuyla ilgili Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan önceki gün açıklama yaptı. Dolayısıyla o konuda tutum belli. Cezaevleriyle ilgili olarak doluluk oranı, yeni yapılacak cezaevleri hususunda çalışmalarımız devam ediyor. Cumhurbaşkanımızın söyledikleri belli, onun üzerine söyleyecek bir şeyimiz yok” dedi.

Gül, FETÖ'nün darbe girişimine ilişkin açılan davalara yönelik için şunları söyledi: "15 Temmuz darbe girişimiyle ilgili açılan 289 dava var, 203'ü sonuçlandı. 86 dosya devam ediyor. Belki Akıncı Üssü davası ve bazı sanık sayısı fazla olan davalar sarkabilir. Onun haricinde tüm darbe yargılamalarının bu yıl sonuna kadar biteceğini ümit ediyoruz."

ERDOĞAN NE DEMİŞTİ?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, MHP lideri Devlet Bahçeli’nin af teklifine ilişkin şunları söylemişti: "Kader mahkûmları meselesini anlamış değilim. Biz arkadaşlarımıza şunu da söyledik, özellikle bu bizim gündemimizde olan bir şey değil. Tüm bunlara rağmen hakikaten yapabilecek bir şey var ise bunu da aramızda görüşelim. Biz MHP ile bir yola çıktık. Burada zaman zaman buna benzer konuları aramızda değerlendirmek suretiyle atılabilecek adımlar var ise bu adımları atmaktan da çekinmemeliyiz. Burada milletin, ülkenin, devletin menfaati önemli. Cezaevlerinde ciddi manada bir doluluk var, kabul ediyoruz. Tüm bunlara rağmen bir şey yapalım derken, öbür tarafta mağdur, mazlum meydana getirmeyelim. İlke şu; devlete karşı işlenenlerde devlet bu yetkiyi kullanabilir, ama şahıslara karşı işlenen olduğunda orada devletin böyle bir af yetkisi kesinlikle yoktur."

Etiketler :