Adalet Bakanı Gül'den tartışılan KHK maddesi hakkında açıklama!

Adalet Bakanı Gül'den tartışılan KHK maddesi hakkında açıklama!
Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, düzenlemede 'muallakta bırakılan' ve 'iç savaş maddesi' diye nitelendirilen 696 No'lu KHK'deki maddeye ilişkin bir açıklama daha yaptı.

Adalet Bakanı  Gül, açıklamasında "Milis yorumları için hukuki dayanak yok. Buradaki özne 15 Temmuz'dur, öncesine sonrasına götürme imkanı yok. Buradaki kasıt 15 Temmuz darbe teşebbüsü ve terör eylemi." şeklinde konuştu.

Gül, "Burada, 'Acaba gündelik hayatta, ülkemizin farklı yerlerindeki terör eylemlerini bastıranlar da mı sorumsuz olacak?' şeklinde bir okuma, doğru okuma değildir." açıklamasında bulundu.

ADALET BAKANI: "BUNU SONRAKİ TARİHLERE, BUGÜNE GETİRECEK HİÇBİR DÜZENLEME YOK"

Bakan Gül, 696 sayılı KHK'deki 121. maddenin 15 ve 16 Temmuz 2016 günlerini kapsadığını belirterek, "Şu anda darbe devam etmiyor. Darbe ne zaman bastırıldı? 15 Temmuz'da başladı, 2 saat sonra 16 Temmuz oldu. 16 Temmuz'da bu darbe bastırıldı. Dolayısıyla bu kanunda da 'bastırılması kapsamında' dediğine göre, bunu sonraki tarihlere, bugüne getirecek hiçbir şekilde bir düzenleme yok." diye konuştu.

ADALET BAKANI'NDAN "TEK TİP KIYAFET" DÜZENLEMESİ AÇIKLAMASI

Bakan Gül, "tek tip kıyafet" düzenlemesiyle ilgili olarak "Darbe girişiminde bulunanlarla ilgili düzenleme getirildi. Terör eylemleri ile ilgili farklı bir düzenleme getirildi. Darbeciler için badem renginde bir tulum, diğer terör örgütleri için de gri renkte elbise giyecekler. Kapsamı da cezaevinde uygulanmayacak. Dışarı çıkınca, sadece duruşmaya gelirken, hastaneye, adliyeye de gidiliyor. Bu konuda kapsamı sadece duruşmalarda olacak. Güvenlik anlamında bazı ülkeler de bu uygulamaları yapmışlar. Kaçma tehlikesi gibi durumlarda daha iyi ayırt etme gibi. Kanun 1 ay içinde yönetmeliğin çıkartılması hususunda bir düzenleme getirdi. 1 ay içinde yönetmelik çıkınca yürürlüğe girecek." dedi.

Etiketler :