Acil servislerde yeni dönem: Kırmızı ışık...

Acil servislerde yeni dönem: Kırmızı ışık...
Acil servislerde 'kırmızı ışık' dönemine geçildi.

Hastanelerin acil servis bölümlerinde yeni bir döneme geçiliyor. Sağlık Bakanlığı, acil servislerde 24 saat izleme metoduyla kırmızı ışık projesine geçti.

Sağlık Bakanlığı, acil servislerdeki sorunlara hızlı müdahale için 'Kırmızı Işık' projesi başlattı. Bu proje ile acil servisler, kurulan kameralar ile 24 saat izlenecek ve elde edilecek olan bilgi başta Sağlık Bakanlığı olmak üzere ilgili kişi ve kurumlara anında iletilecek.

PROJENİN DETAYLARI

Habertürk'ten Fatmanur Boylu'nun haberine göre, sistem kurulumunda öncelik, hasta yoğunluğunun fazla olduğu acil servislere verildi ve kameraların büyük kısmı yerleştirildi. Bu kameralarla serviste aşırı yoğunluk olduğunda tespit edilecek. Yoğunluk Sağlık Bakanı Ahmet Demircan'a, bakanlığı müsteşarı ve müsteşar yardımcısına, ilgili valiye, il sağlık müdürüne ve hastane başhekimlerine kısa mesaj olarak 24 saat esasıyla iletilecek.

Yetkili kişiler, mesai yer ve saatleri dışında da acil servisi kameralardan görebilecek. Başhekimler, yoğunluğa müdahale edip hekimlere çağrıda bulunabilecek. Hekim takviyesi yapılmasını sağlayacak.

Etiketler :