Acıbadem Hastanesi, ırkçı deprem mesajı atan çalışanının işine son verdi!

Acıbadem Hastanesi, ırkçı deprem mesajı atan çalışanının işine son verdi!
Paylaştığı ırkçı deprem mesajı ile tepki toplayan Acıbadem Hastanesi Müdürü'nün iş akdi feshedildi.

Acıbadem Sağlık Grubu, ırkçı değrem mesajı atan çalışanı Öznur Ilgar ile yollarını ayırdığını duyurdu. Twitter hesabından yapılan duyurusa Ilgar ile ilişkinin kesildiği belirtildi.

Hastane, Irak'ın İran sınırına yakın Halepçe kenti yakınında meydana gelen ve 500'ü aşkın kişinin yaşamını yitirdiği depremin ardından Twitter hesabından "Hazır deprem olmuş bırakalım gebersinler" mesajı paylaşan çalışanı Öznur Ilgar ile ilişkilerini kestiklerine dair bir mesaj yayınladı.

RESMİ DUYURU İLE AÇIKLADILAR

Kurumun resmi Twitter hesabından yapılan açıklamada, görev yapan Ilgar'la ilgili olarak ön soruşturma yapıldığı ve bunun sonucunda çalışan ile kurumun ilişiğinin kesildiği belirtildi.

Hastane, paylaşılan mesajdaki nefret söyleminin herkesi üzdüğünü belirtirken "İnsan sağlığı odaklı hizmet sunan, Hipokrat yemini etmiş binlerce uzmanın çalıştığı, temel insan haklarını benimsemiş bir kurum olarak Acıbadem; din, dil, ırk gibi her türlü ayrımcılığın karşısındadır ve karşısında olacaktır" ifadelerine yer verdi.

Hastane, dün yaptığı açıklamada ırkçı mesajı atan çalışanı Ilgar hakkında soruşturma başlattıklarını ve açığa alma işlemini uyguladıklarını duyurmuştu.