Abdullah Gül’den Erdoğan ve Binali Yıldırım'ın eleştirilerine yanıt

Abdullah Gül’den Erdoğan ve Binali Yıldırım'ın eleştirilerine yanıt
11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül KHK hakkında açıklama yapmış, Başbakan ve Cumhurbaşkanı tarafından eleştirilmişti. Gül'ün bu eleştirilere yanıtı gecikmedi.

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül geçtiğimiz günlerde çıkarılan KHK hakkında, "696 sayılı KHK’nın yazımındaki hukuk diliyle bağdaşmayan muğlaklık, hukuk devleti anlayışı açısından kaygı vericidir. İlerde hepimizi üzecek olaylara ve gelişmelere fırsat vermemek için gözden geçirileceğini ümit ediyorum." diyerek eleştiride bulunmuştu.

İLK YANIT BAŞBAKAN'DAN GELMİŞTİ

Gül'e ilk yanıt Başbakan Binali Yıldırım'dan gelmişti. Yıldırım'a bir gazetecinin sivilllere yargı zırhı sağlayan KHK düzenlemesiyle ilgili Abdullah Gül'ün eleştirilerini sorması üzerine, "KHK'nin dilinde bir şey yok, Hiçbir düzeltme yapılmayacak. Bir sorun yok dilinde" diye yanıt verdi.

GÜL'ÜN AÇIKLAMALARINA ERDOĞAN'DAN DA YANIT GELMİŞTİ

Ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan, 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün açıklamaları için "Geçmiş cumhurbaşkanımızın da, burada kalkıp maalesef bir muğlaklıktan bahsetmiş olması üzücüdür. Neye dayanarak siz böyle bir muğlaklıktan bahsediyorsunuz? Hangi madde sizi bu muğlaklığa itebiliyor? Bu üzücü olmuştur. Kendileri tarafından yapılan o açıklama, aldığı retweet’lerle süreci çok farklı bir yere doğru işletmiştir." demişti.

ABDULLAH GÜL'DEN ELEŞTİRİLERE YANIT GELDİ

Sarıyer’de cuma namazı çıkışı gazetecilerin sorularını yanıtlayan Abdullah Gül, KHK yorumuna yönelik Cumhurbaşkanı Erdoğan başta olmak üzere AKP çevresinden gelen eleştirilere yanıt verdi.

"YALNIZ ORADA BİR BOŞLUK GÖRÜYORUM"

"Çok tartışıldı gördüğüm kadarıyla" diyen Gül, "Biliyorsunuz Kanun Hükmünde Kararname yayınlandı, aslında o KHK'yı ben sahiplendim. Doğru amaçla ve iyi niyetle yapmış bir kararname. Yalnız orada bir boşluk görüyorum. İleride durumdan vazife çıkaracak bazıları hepimizi çok üzecek olaylara vesile verebilirler. O yüzden ufak bir düzeltmeyle bunun önüne geçilebilir, diye düşündüm. Nitekim birçok saygı duyduğumuz hukukçu da bu şekilde açıklamada bulundular" dedi.

"BİR MESELE ARAMANIN DA ANLAMI OLMADIĞI KANAATİNDEYİM"

"Bunu oraya buraya çekmenin hiçbir anlamı yok" diyen Abdullah Gül, "Ben hayatını millet ve devlete hizmet ederek geçirmiş eski bir cumhurbaşkanıyım. Önemli konularda görüşlerimi halkla paylaşmak da bir sorumluluk benim için. Bunun arkasında bir mesele aramanın da anlamı olmadığı kanaatindeyim" diye konuştu.

Etiketler :