Abdulkadir Selvi: Brunson olayında gizli tanık var

Abdulkadir Selvi: Brunson olayında gizli tanık var
AKP'ye olan yakınlığıyla bilinen Hürriyet gazetesi yazarı Abdulkadir Selvi, rahip Brunson davasındaki gizli tanığın verdiği dilekçeyi köşesine taşıdı.

Selvi, "Brunson olayında gizli tanık var" başlığıyla bugün yayımlanan yazısında "Rahip Brunson’la ilgili 51 sayfadan oluşan iddianame büyük ölçüde gizli tanıklar 'Dua' ile 'Göktaşı'nın beyanlarına, Brunson’ın telefon mesajlaşmalarına, maillerinin çözümüne ve HTS kayıtlarına dayanıyor" dedi.

Selvi, "Gizli tanıkta yok yok" derken, yazısında şu ifadeleri kullandı:

"Bu arada Brunson olayında yaşanan yeni gelişmeleri paylaşmak istiyorum. Yeni gizli tanıklar ortaya çıkmaya başladı. Bu tanıkların iddiaları mahkeme dosyasına giriyor.

09.05.2018 tarihinde İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı’na gizli tanık olmak için başvuran şahıs, Brunson’ın İngiliz ve Amerikalı arkadaşlarıyla birlikte misyonerlik faaliyeti yaptığını belirterek “Ben de bu kişilere bir zamanlar rehberlik ve tercümanlık hizmeti vermiştim” diyor.

Dilekçesinden bir ceza infaz kurumunda olduğu anlaşılıyor.

***

Gizli tanıkta yok yok. Bir de İran bağlantısı var ki izlemeye değer.

“Ben aynı zamanda İranlılarla petrol ticareti de yapıyordum. Üzerimde büyük çapta mal varlıkları bulunuyordu. Himmet paralarını da Sirkeci’deki yine onlara ait bir ibadethanede topluyorlar, oradan yine kendilerine ait bir tekneyle deniz yoluyla kaçırıyorlardı. Ben bir keresinde bu para kaçırılmasını telefonuma kaydetmiştim. Ama İsrailliler hem mal varlıklarıma el koymak, hem de delillerimi karartmak ve beni saf dışı etmek amacıyla sahte deliller, e-maillerle kumpas kurarak cezaevine girmemi sağladılar”

Türkiye ile ABD arasında son devrin en büyük krizlerinden birine neden olan Brunson olayında son durum bu..."

Yazının tamamı

Etiketler :