Abdülcemil Kırımoğlu: Putin ayaklarını Kırım'dan çekmeden...

Abdülcemil Kırımoğlu: Putin ayaklarını Kırım'dan çekmeden...
Kırım Tatarlarının millî lideri, Ukrayna Milletvekili ve Ukrayna Cumhurbaşkanı'nın Kırım Tatarlarından Sorumlu Yetkilisi Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu, Ankara ziyaretini anlattı.

Kırım Tatarlarının millî lideri, Ukrayna Milletvekili ve Ukrayna Cumhurbaşkanı'nın Kırım Tatarlarından Sorumlu Yetkilisi Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu, dün 4 Temmuz'da gerçekleşen Ankara ziyaretinin ardından açıklama yaptı.

"Putin ayaklarını Kırım'dan çekmeden bu konular konuşulmaz" diyen Kırımoğlu, Kırım Haber Ajansı'na şöyle konuştu:

"Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşmem oldukça sıcak ve samimi bir ortamda geçti. Yaklaşık 1 saat görüştük. Problemlerimizden bahsettik, Türkiye Ukrayna arasındaki ilişkilerin daha iyi hale getirilmesine değindik. Kırım'ı mecburi olarak terkeden vatandaşlarımızın bazı sorunlarının çözümünü -mesela konut meselesini- ve son olarak Rusya hapislerindeki soydaşlarımızın durumunu konuştuk.

Yakın zamanda Recep Tayyip Erdoğan ve Putin, G20 liderler zirvesinde bir araya gelecekler. Kırım adına konuşulması istediğim hususları ilettim Sayın Cumhurbaşkanı'na. Öncelikle hapiste olan insanlarımızı serbest bırakılması, benim ve Refat Çubarov'un Kırım'a giriş yasaklarının kaldırılması, bu gibi hususlardan bahsettim. (Vladimir) Putin zamanında Recep Tayyip Erdoğan'a şöyle demiş: "Ben Mustafa'ya elimi uzattım o elimi havada bıraktı..." Putin ne zaman ayaklarını Kırım topraklarından çeker bu konular öyle konuşulur."

Kaynak: Qırım Haber Ajansı (QHA)

Etiketler :