ABD'den YPG'ye yardım: 120 tır daha ağır silah ve zırhlı araç

ABD'den YPG'ye yardım: 120 tır daha ağır silah ve zırhlı araç
ABD,YPG'ye yaptığı ağır silah ve zırhlı araç yardımını sürdürüyor.

ABD, Rakka operasyonu kapsamında bölcü terör örgütü PKK'nın Suriye kolu YPG'ye  yeni zırhlı araçlar ve ağır silahlar gönderdi.

Uluslararası basına konuşan bir YPG'li ABD'nin kendilerine gönderdikleri silah ve zırhlı araçların bu sabah ulaştığını belirterek,"ABD, Rakka operasyonu kapsamında bize zırhlı Hummer araçları ile ağır silahlar gönderdi. Geçen hafta ise Deyr ez Zor operasyonu için göndermişti. Bugün bize ulaşan silahlar içerisinde ısı güdümlü füzeler, otomatik makineli tüfekler, doçkalar, dürbünler ve havan topları var. Silahlar ve zırhlı araçlar Kürdistan bölgesinden (Kuzey Irak) karayoluyla Semelka Sınır Kapısı'ndan Rojava'ya sokuldu. Oradan da tırlarla Rakka'nın doğusu ve güneyindeki YPG mevzilerinin yakınlarına bırakıldı. Silahlar ve zırhlı araçlar 120 tırla geldi" dedi.

''Yeni operasyonlar yapılacak, daha fazlasına ihtiyacımız var''

Daha fazla ağır silaha ihtiyaçları olduğunu söyleyen YPG'li terörist"Rakka operasyonunda sona yaklaşılıyor. Bir ayı sürmez kentin tamamı özgürleştirilir. Ancak Rakka operasyonu bitse de bu IŞİD bitecek anlamına gelmiyor. Rakka'dan sonra Suriye'de IŞİD nerede varsa oraya operasyon yapacağız. Yeni yapılacak operasyonlar için daha çok ağır silaha ihtiyacımız var" dedi.

Bu son sevkiyatla birlikte ABD'nin  YPG'ye gönderdiği ağır silah yardımı 1600 tıra ulaştı.

Etiketler :