ABD'li Generalden itiraf: Terör örgütü YPG’nin ismini değiştirdik

ABD'li Generalden itiraf: Terör örgütü YPG’nin ismini değiştirdik
ABD Özel Kuvvetler Komutanı Orgeneral Thomas, YPG'ye 'isim değiştirme' tavsiyesinde bulunduklarını söyledi

ABD Özel Kuvvetler Komutanı Orgeneral Raymond Thomas, bölücü terör örgütü PKK'nın Suriye uzantısı YPG'ye "isim değiştirme" tavsiyesinde bulunduklarını söyledi.

Org. Thomas, Türkiye’nin, bölücü terör örgütü PKK ile ilişkili görmesi sebebiyle YPG’ye "isim değiştirme" tavsiyesinde bulunduklarını, bunun üzerine örgütün, adını "Suriye Demokratik Güçleri" (SDG) olarak değiştirdiğini itiraf ederek şöyle konuştu:

"Onlara tam anlamıyla bunu açıkladık, "Adınızı değiştirmeniz gerekiyor, YPG dışında kendinize ne isim istersiniz?" diye sorduk.  Yaklaşık bir gün sonra -Suriye Demokratik Güçleri- olarak yeni adlarını ilan ettiler. Adlarına demokrasi koymanın cesaret kırıcı olduğunu düşündüm ama onlar buna itibar gösterdi."

ABD, silah yardımlarını sürekli olarak YPG'ye değil, SDG'ye yaptığını açıklıyordu ve SDG'nin Kürtlerin yanı sıra Araplar'dan da oluştuğunu ileri sürüyordu. ABD'li generalin bu itirafı, ABD'nin bütün açıklamalarının doğru olmadığını ortaya çıkarmış, terör gruplarına bilerek yardım ettikleri kaydedilmiş oldu.

Etiketler :