ABD'den YPG'ye destek ziyareti

ABD'den YPG'ye destek ziyareti
YPG/PYD'nin kontrolünde bulunan Menbiç'i, belli başlı bazı yabancı basın ajansları ve gazeteciler ile birlikte Menbiç'e giden ABD'li general Funk, Amerikan askerlerinin bölgeden ayrılmayacağını söyledi

YPG/PYD'nin kontrolünde bulunan Menbiç'i, belli başlı bazı yabancı basın ajansları ve gazeteciler ile birlikte Menbiç'e giden ABD'li general Funk, Amerikan askerlerinin bölgeden ayrılmayacağını söyledi. Namluları Türkiye'ye dönmüş ABD askeri araçlarının fotoğraflarını çeken ABD basını, haberi "Türkiye ile ABD'nin çatışma ihtimali olan bölge" ifadeleriyle servis etti.

IŞİD’le mücadele koalisyonunun en üst düzey ABD’li komutanı Paul E. Funk, ABD’li birliklerin Menbiç’te kalacağını söyledi. Funk, Menbiç’in IŞİD’den temizlendiğini ve bunun “kalıcı olmasını sağlamak için bölgede olduklarını” belirtti.

[caption id="attachment_290505" align="alignnone" width="600"] Fotoğraf: New York Times[/caption]

Associated Press’in haberine göre, ABD’li askeri heyetin Menbiç’i ziyareti sırasında gazetecilerin sorularını yanıtlayan General Funk, Amerikan güçlerinin Kürt müttefiklerini desteklemek ve Türkiye’nin harekâtı sonrasında tansiyonu düşürmek üzere Menbiç’te olduğunu söyledi.

[caption id="attachment_290506" align="alignnone" width="600"] Fotoğraf: New York Times[/caption]

Funk, Türkiye’den yapılan açıklamaların kendisini endişelendirip endişelendirmediğine dair soruya ise, “Hayır, benim iş tanımım endişelenmek değil. Benim işim savaşmak” diye yanıt verdi.

Terör örgütü PKK’nın SUriye kolu olan YPG/PYD’nin ana bileşeni olduğu Suriye Demokratik Güçleri’ne “çok güvendiğini” belirten Funk, “Kimse yapamazken, onlar Rakka’yı geri aldı… Bunun, masada bir sandalye kazanmalarını sağladığını düşünüyorum” dedi.

Koalisyon sözcüsü Albay Ryan Dillon da Funk’ın Menbiç’e ziyaretini Twitter’dan duyurdu.

ABD BASINI DA MENBİÇ’TE 

ABD’nin önemli gazetelerinden New York Times’ın muhabirleri de koalisyon komutanlarıyla birlikte YPG/PKK’nın elinde bulunan Menbiç’e geldi. NTY, sıcak bölgedeki gelişmeleri “ABD ve Türkiye’nin çatışma ihtimalinin bulunduğu bölge” diyerek verdi.

NYT muhabirleri, bölgede bulunan, namluları Fırat Kalkanı Harekatı bölgesine çevrilmiş ABD zırhlılarını da görüntüledi.

Etiketler :