ABD'den terör mevzilerine destek ziyareti!

ABD'den terör mevzilerine destek ziyareti!
ABD ordusundan üst düzey bir isim Menbiç’i ziyaret etti.

Türkiye ile ABD arasındaki Menbiç krizi derinleşmeye devam ederken ABD cephesinden skandal bir adım atıldı. ABD'li bir general YPG mevzilerinin bulunduğu Menbiç'e ziyaret gerçekleştirdi.

ABD'nin IŞİD'le mücadele koalisyonundaki en üst rütbeli asker olan Korgeneral Paul E. Funk, Menbiç'te gazetecilere yaptığı açıklamada, Amerikan askerlerinin IŞİD'in yenilgisinin kalıcı hale getirilmesini sağlamak için burada bulunduğunu ve bölgeden çekilmeyeceğini söyledi. General Funk, Amerikan güçlerinin 'YPG'yi desteklemek' ve Türkiye'nin harekâtı sonrasında tansiyonu düşürmek üzere Menbiç'te olduğunu ifade etti.

Associated Press'in (AP) haberine göre; TSK'nın Afrin harekâtından endişe duyup duymadığını yönündeki soruya ise Funk şu yanıtı verdi: "Endişe duymuyorum. Görev tanımımda endişe duymak yok, benim işim savaşmak."

TÜRKİYE SINIRINA BAKARKEN...

Funk, ana omurgasını terör örgütü PYD/YPG'nin oluşturduğu Suriye Demokratik Güçleri'nin liderliğine güvendiğini de sözlerine ekledi. Öte yandan AP haber ajansı, ABD askerlerini, Menbiç’teki Amerikan karakolundan Türkiye sınırına bakarken yansıtan bu fotoğrafı servis etti.

Etiketler :