Çavuşoğlu, ABD YPG'ye silah vermeyecek iddialarını yorumladı: Somut adım bekliyoruz!

Çavuşoğlu, ABD YPG'ye silah vermeyecek iddialarını yorumladı: Somut adım bekliyoruz!
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "ABD'nin artık PYD/YPG'ye silah vermeyeceği" yönünde basın yer alan haberlerin ardından açıklama yaptı. Çavuşoğlu, bu konuda somut adım beklediklerini belirtti."ÇOK SÖZ VERİLDİ, TUTULMADI"Cumhurbaşkanlığı...

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "ABD'nin artık PYD/YPG'ye silah vermeyeceği" yönünde basın yer alan haberlerin ardından açıklama yaptı. Çavuşoğlu, bu konuda somut adım beklediklerini belirtti.

"ÇOK SÖZ VERİLDİ, TUTULMADI"

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın ile ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı H. R. McMaster arasında geçen görüşmede, McMaster'ın YPG'ye artık silah verilmeyeceğini teyit ettiğini belirten haberleri yorumlayan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "Çok söz verildi, tutulmadı. Söylemden çok somut adım görmek istiyoruz" dedi.

ABD SİLAHLARI ALMALI, MÜNBİÇ'TEN ÇEKİLMELİ

"Terör örgütü ile ABD'nin bağını koparması, silahı bıraktırması gerekiyor. Kendi verdikleri silahları alması gerekiyor, Münbiç'ten derhal çekilmeleri gerekiyor." diyen Çavuşoğlu, Afrin'e yönelik başlatılan Zeytin Dalı Harekatı'nın ne zaman biteceğine dair bir soruya da "Terörle mücadele ederseniz teröristler bitene kadar mücadeleye devam edersiniz" ifadeleriyle yanıt verdi.

http://halktv.com.tr/cavusogludan-abdye-cok-sert-sozler-284278

Etiketler :