ABD Elçiliği ile Savcılık arasında MİT TIR'ları tartışması!

ABD Elçiliği ile Savcılık arasında MİT TIR'ları tartışması!
ABD Büyükelçiliği, kurum olarak yer aldıkları MİT TIR'ları iddianamesiyle ilgili ilk kez açıklama yaptı. Savcılık dakikalar içinde yanıt verdi.

ABD Büyükelçiliği MİT TIR'ları iddianamesi için bir açıklama yayınladı.

Elçilik, "Savcılık bizden bilgi istemedi. İddiayı destekleyecek bilgi yok. Türk yetkililerle temas halindeyiz" açıklamasında bulundu.

Elçilikten yapılan açıklamada, "MİT TIR'larının durdurulması' olayları sırasında, ABD Büyükelçiliği ve Başkonsolosluğu'nun Fethullah Gülen'e yakın kişiler tarafından telefonla arandığına dair basında çıkan haberleri takip etmekteyiz. Basında yer alan haberlerin aksine, bu hususla ilgili olarak büyükelçilik ve başkonsolosluktan herhangi bir bilgi talebinde bulunulmamış ya da savcı tarafından bu temsilciliklerimizle iletişime geçilmemiştir. Büyükelçilik ve başkonsolosluk, söz konusu iddiaları doğrular nitelikte hiçbir bilgiye sahip değildir. ABD Adalet Bakanlığı ve ABD'nin diğer ilgili kurumları, geçtiğimiz yıl meydana gelen darbe girişiminin araştırılması ve faillerin adalete teslim edilmesi hususunda Türk mevkidaşlarıyla yakın iletişim halinde çalışmaya devam edecektir" denildi.

SAVCILIKTAN JET YANIT

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı ise, ABD Elçiliği'ne yanıt vererek "Bilgi talep yazımızı 15:26'da gönderdik" denildi. Başsavcılık'tan yapılan açıklamada Elçiliğe gönderilen yazının bugün ulaştığına vurgu yapılması dikkat çekti. İşte o yazı:

İlgili Haberler
Etiketler :