ABD'den korkutan açıklama! "Tek çözüm yolu karadan işgal etmek..."

ABD'den korkutan açıklama! "Tek çözüm yolu karadan işgal etmek..."
Pentagon'un Temsilciler Meclisi'ne gönderdiği mektup tartışma yarattı.

ABD ile Kuzey Kore arasındaki gerilimde bu kez mektup krizi yaşanıyor. Pentagon'un değerlendirme mektubunda savaş senaryosunun yer aldığı ortaya çıktı.

ABD Genelkurmay Başkan Yardımcısı Tümgeneral Michael J. Dumont, Temsilciler Meclisi üyeleri Ted Lieu ve Ruben Gallego’ya, Kuzey Kore ile savaş çıkması halinde yaşanabilecekleri değerlendirdiği bir mektup gönderdi.

Mektupta, “Kuzey Kore’nin nükleer silah programının tüm parçalarını tam bir kesinlik ile tespit etmek ve yok etmenin tek yolu karadan işgalden geçiyor” ifadelerini kullanan Dumont, Kuzey Kore’yi karadan işgal kararı alınması durumunday Pyongyang’ın bu hamleye kimyasal ve biyolojik silahlarla karşılık verebileceği uyarısında bulunuyor.

GERİLİMDE ARTIŞ

Öte yandan Dumont’a göre, bu gelişmelerde en iyi ya da en kötü ihtimalle kaç kişinin ölebileceğini tahmin etmekse hayli güç. ABD ve Kuzey Kore arasında 1950’lerden beri yaşanan nükleer gerilimde, Pyongyang’ın son dönemde sık sık kıtalararası balistik füzeler denemesi yapması ve tarafların karşılıklı olarak yaptığı sert açıklamalar nedeniyle artış gözleniyor.

Etiketler :