ABD'den Esad rejimine tehdit

ABD'den Esad rejimine tehdit
ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Heather Nauert, Suriye'de Esad rejiminin Duma'da zehirli gaz içerikli kimyasal silah saldırısı düzenlemesine ilişkin, "Eğer bu dehşet verici haberler doğrulanırsa acil bir şekilde uluslararası toplumun...

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Heather Nauert, Suriye'de Esad rejiminin Duma'da zehirli gaz içerikli kimyasal silah saldırısı düzenlemesine ilişkin, "Eğer bu dehşet verici haberler doğrulanırsa acil bir şekilde uluslararası toplumun cevabını gerektirir." dedi.

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Nauert, Duma'da kimyasal silah saldırısıyla ilgili, haberler doğrulanırsa acil bir şekilde uluslararası toplumun cevap vermesi gerektiğini söyledi. Nauert, Rusya'ya da Esad'ı desteği bırakma çağrısı yaptı. Rusya ise suçlamaları reddetti.

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Heather Nauert, Suriye'de Beşşar Esad rejiminin Doğu Guta'nın Duma ilçesine zehirli gaz içerikli kimyasal silah saldırısı yapılmasına ilişkin yazılı açıklama yaptı.

Nauert, "7 nisan'da yeniden kimyasal silah kullanıldığı yönündeki haberleri yakından takip ediyoruz. Eğer bu dehşet verici haberler doğrulanırsa acil bir şekilde uluslararası toplumun cevabını gerektirir." dedi.

Öte yandan sözcü Nauert, ABD'nin, Rusya'ya Esad rejimine verdiği tam desteği bir an önce sona erdirmesi çağrısı yaptığını aktardı.

Rusya ise yaptığı açıklamada, Esad'ın Duma'da kimyasal silah kullandığına yönelik iddiayı reddetti.

Rus Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan yazılı açıklamada, Duma’da pek çok kişinin ölmesine, çok sayıda kişinin de yaralanmasına sebep olduğu söylenen kimyasal saldırı iddiaları 'tehlikeli provokasyonlar' olarak nitelendi.

Etiketler :