ABD'den antivirüs kısıtlaması! Bilgisayarlar nasıl etkilenecek?

ABD'den antivirüs kısıtlaması! Bilgisayarlar nasıl etkilenecek?
ABD Başkanı Donald Trump yönetiminin, Rus Kaspersky Lab şirketinin devlet kurumlarına ürün sağlayan tedarikçi listesinden çıkarıldığı ileri sürüldü.

Dünyanın en ünlü antivirüs programının üreticisi Rus Kaspersky Lab şirketinin tedarikçi listesinden çıkarılmasının sebebinin, ürünlerinin Kremlin tarafından ABD’deki ağlara sızmak için kullanabileceği endişesi olarak gösterildi.

Reuters’ın haberine göre ABD’li istihbarat yetkililerinin Kaspersky’a yönelik yapılan bu yaptırım kararının, Moskova’nın gerçekleştirdiğini iddia ettikleri siber saldırılarla bağlantılı oalbileceği şüphelerinin ardından alındığı bildirildi.

Kaynak “GSA’nın önceliği ABD’li devlet sistemleri ve ağlarının güvenliğini korumak. Bu karar, dikkatli bir gözden geçirme sürecinin ardından alınmıştır” ifadelerini kullandı.

Konuyla ilgili Kaspersky Lab’dan gelen açıklamaya göre, firma, Rusya ile ABD arasındaki gerilimin kurban oldukları belirtildi. Açıklamada “Kaspersky Lab, iki tarafın da piyon olarak kullanmaya çalıştığı bir ouyunda jeopolitik bir savaşın içine çekildi” ifadeleri kullanıldı.