ABD'den Afrin operasyonu açıklaması: Türkiye'nin çıkarlarına yarar getirmez

ABD'den Afrin operasyonu açıklaması: Türkiye'nin çıkarlarına yarar getirmez
ABD'den Afrin açıklaması geldi. Türkiye'nin düzenlemeyi planladığı Afrin operasyonuyla ilgili ABD Dışişleri Bakanlığı ve Savunma Bakanlığı Pentagon'dan uyarı niteliğinde yeni açıklamalar geldi."TEMEL GÜVENLİK GÜCÜNE...

ABD'den Afrin açıklaması geldi. Türkiye'nin düzenlemeyi planladığı Afrin operasyonuyla ilgili ABD Dışişleri Bakanlığı ve Savunma Bakanlığı Pentagon'dan uyarı niteliğinde yeni açıklamalar geldi.

"TEMEL GÜVENLİK GÜCÜNE İHTİYAÇ VAR"

ABD Dışişleri'nin açıklamasında, ''Afrin operasyonu bölgenin ve Suriye’nin istikrarına yarar getirmez, Türkiye’nin çıkarlarını da ilerletmez'' denildi.

Türk medyasında çıkan, 'YPG ordusu' diye yer alan, koalisyon tarafından 'Sınır Güvenlik Gücü' diye sunulan askeri oluşumla ilgili ABD Dışişleri'nin açıklamasında IŞİD'in büyük oranda yenilgiye uğratılmasının ardından ağır silahlı güce değil de temel güvenlik gücüne ihtiyaç olduğu ifade edildi.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi: ''Demokratik Suriye Güçleri’ne (DSG) askeri yardımda Rakka operasyonu bittikten sonra değişim oldu. Artık ev ev dolaşarak temizleme yapacak ağır silahlara sahip bir askeri güce gerek yok. Temel güvenliği sağlayacak güce ihtiyaç var. Bu çerçevede değişim oldu.''

http://halktv.com.tr/afrinde-flas-gelisme-ruslar-harekete-gecti-280507

Etiketler :