ABD'de heykel gerilimi diğer heykellere sıçradı: Lenin heykelini yıkma çağrısı yapıldı

ABD'de heykel gerilimi diğer heykellere sıçradı: Lenin heykelini yıkma çağrısı yapıldı
ABD'de Seattle Belediye Başkanı, kentteki Lenin heykelinin yıkılması için çağrı yaptı. Güney Dakota'da da çok başka bir gerekçeyle Bill Clinton heykelinin yıkılması için çağrı yapıldı.ABD'de Virginia'nın Charlottesville...

ABD'de Seattle Belediye Başkanı, kentteki Lenin heykelinin yıkılması için çağrı yaptı. Güney Dakota'da da çok başka bir gerekçeyle Bill Clinton heykelinin yıkılması için çağrı yapıldı.

ABD'de Virginia'nın Charlottesville kentinde ırkçıların Konfederasyon generali Robert E. Lee'nin heykelinin yıkılmasını engellemek istemesiyle başlayan gerilim yeni bir boyut kazandı.

Russia Today'de (RT) yer alan habere göre, Seattle Belediye Başkanı Ed Murray yaptığı bir açıklamada, kentteki Vladimir İlyiç Lenin heykelinin yıkılmasını istedi.

Lenin heykelinin tarihsel adaletsizliğin yanı sıra "nefret ve şiddeti temsil ettiğini" ileri süren Murray, Seattle halkının son günlerde bu konudaki endişelerini dile getirdiğini söyledi.

Öte yandan Güney Dakota'da bulunan Bill Clinton heykelini yıkmak için de çağrı yapıldı. Juanita Broaddrick isimli bir kadın, 1978 yılında Clinton'ın kendisine tecavüz ettiğini öne sürdü.

Philadephia'da da, eski belediye başkanı ve polis şefi Frank Rizzo'nun heykelinin yıkılması için çağrı yapıldı. Rizzo, görev yaptığı süre boyunca siyahilere ve LGBT'lere karşı olan tutumuyla "ün" kazanmıştı.

Öte yandan New York-Manhattan'daki metro istasyonunda Konfederasyon bayrağına benzeyen tasarımların, gelen şikayetler sonucu "modifiye edileceği" açıklandı.

Etiketler :