ABD yaptırım listesine aldı, "Gurur duydum" açıklamasını yaptı!

ABD yaptırım listesine aldı, "Gurur duydum" açıklamasını yaptı!
Kadirov, ABD'ye alaycı bir dille yanıt verdi.

Çeçen lider Ramzan Kadirov, ABD'nin kendisini dahil ettiği listeden ötürü gururlu olduğunu açıkladı. Bu açıklamanın ardından gözler ABD'ye çevrildi.

ABD'nin kendisini Magnitskiy Listesi'ne dahil etmesinden gurur duyduğunu söyleyen Rusya'ya bağlı Çeçenistan'ın lideri Ramzan Kadirov, Washington'ın kendi topraklarındaki insan haklarını ihlal edenlerin peşine düşmesi gerektiğini ifade etti.

ALAYCI BİR DİLLE YANIT VERDİ

Kadirov, ABD'nin kendisi dahil 5 Rus vatandaşını daha yaptırım listesine dahil etmesine alaycı bir dille karşılık verdi. Spor salonunda çektiği bir video ile Instagram hesabından açıklama yapan Kadirov, böylece kendisini 'çok seçkin' hissettiğini belirtti.

Kadirov videoda, "Magnitskiy Listesi… Bu benim insan haklarını ihlal ettiğim anlamına geliyor. Zavallı Amerikalılar! Küçük ama gururlu Çeçenistan ülkenin tamamına rahat vermiyor. Bana karşı yaptırım getirmişler." dedi.

Çeçen lider ayrıca, "Kendimi çok ayrıcalıklı hissediyorum, ABD bana ne kadar da çok ödülü layık gördü. Fakat endişe etmesinler, henüz ABD topraklarına ayak basmam yönünde bir talimat almadım" dedi.

Etiketler :