ABD vizesinde ilk somut adım: Salı gününe 500 vize randevusu verildi!

ABD vizesinde ilk somut adım: Salı gününe 500 vize randevusu verildi!
ABD İstanbul Başkonsolosluğu Salı gününden itibaren günlük 500 vize görüşmesi yapacak.

ÖZEL HABER: CAN COŞKUN

Halk TV 7 Kasım'daki haberinde ABD ile vize krizinin bittiği yönünde adımlar atıldığını ortaya çıkarmıştı. ABD Ankara Büyükelçiliği'nden yapılan açıklama ile 'resmi' olarak çözülen vize krizinde yeni detaylara ulaşıldı.

Halk TV'nin ulaştığı bilgiye göre; ABD İstanbul Başkonsolosluğu ilk aşamada 2 Ocak Salı gününe 500 vize randevusu verdi.

EK RANDEVULARLA GÜNLÜK 500 VİZE GÖRÜŞMESİ

Geçmişte en erken Mayıs ayına randevu veren Konsolosluk, krizin resmen sona ermesinin ardından ilk somut uygulamayı böyle hayata geçirecek. Buna göre, Salı günü sabah saatlerinin yanı sıra saat 13 ve 14'e de ek randevular verildi. Salı günü toplam 500 vize görüşmesi yapılacak.

Halk TV'ye konuşan vize danışmanı Turgay Akdemir, en erken Mayıs, en geç 2019 Ocak ayına gün verilen başvuruların birçoğunun Salı gününe çekildiğini belirtti. Akdemir'e göre; yeni dönemde öğleden sonraya da randevu verilmeye başlandığı için her gün ortalama 500 vize görüşmesi yapılacak.

ABD İstanbul Başkonsolosluğu, daha önce geç tarihlere verdiği vize randevularını öne çekmesinin yanında yeni başvurulara da Ocak ve Şubat ayına gün vermeye başladı.

NE OLMUŞTU?

7 Kasım'daki normalleşme adımında günlük 100-150 randevu verilmeye başlanmış ve öğrenci/sağlık gerekçe kriterleri ortadan kalkmıştı. 7 Kasım sonrası yeni randevu başvurularına ise Şubat ayı verilmiş, bu süre zaman geçtikçe Mayıs ve en son 2019 yılına dek uzanmıştı.

Halk TV 12 Kasım'da vize krizini bitirecek adımların atıldığını bu haberle ortaya çıkarmıştı.

Etiketler :