ABD: Suriye'den çekilme süreci başladı

ABD: Suriye'den çekilme süreci başladı
ABD bugün Suriye'den çekilme konusunda yeni bir açıklama yaptı. Albay Sean Ryan, "Suriye'den çekilme süreci başladı. Operasyonun güvenliği dolayısıyla, takvim, konum ve askerlerin hareketi hakkında bir bilgi vermeyeceğiz" dedi

ABD bugün Suriye'den çekilme konusunda yeni bir açıklama yaptı. Albay Sean Ryan, "Suriye'den çekilme süreci başladı. Operasyonun güvenliği dolayısıyla, takvim, konum ve askerlerin hareketi hakkında bir bilgi vermeyeceğiz" dedi. Öte yandan, bugün ABD'ye ait havuzlu kurtarma gemisi Boğaz'dan geçti.

ABD’nin IŞİD karşıtı Koalisyon Güçleri Komutanlığı Sözcüsü Albay Sean Ryan açıklamalarda bulundu… Geçtiğimiz haftalarda Türk askerine “terörist” denilen bir yazıyı paylaşarak ciddi bir skandala imza atan Ryan, Suriye’den çekilme sürecinin devam ettiğini açıkladı.

Ryan, “Suriye’den çekilme süreci başladı. Operasyonun güvenliği dolayısıyla takvim, konum ve askerlerin hareketleri hakkında bir bilgi vermeyeceğiz” dedi.

HAVUZLU ÇIKARMA GEMİSİ BOĞAZ’DAN GEÇTİ

Öte yandan bugün ABD’ye ait havuzlu çıkarma gemisi USS Fort McHenry, Boğaz’dan geçerek Akdeniz’e doğru ilerlerken görüntülendi.

Bu gelişmeler yaşanırken Rusya Dışişleri Bakanlığı’ndan bir açıklama geldi. Yapılan açıklamada, “Her ne kadar ABD askeri çıkma kararı alsa da Suriye’de kalmak istediğine dair bir izlenim edindik” ifadesi kullanıldı.

Etiketler :