ABD ordusundan "Zeytin Dalı operasyonu" açıklaması!

ABD ordusundan "Zeytin Dalı operasyonu" açıklaması!
ABD Merkez Kuvvetler Komutanı Votel'den Zeytin Dalı operasyonuna dair açıklama geldi. Votel, Afrin'in kendilerinin operasyon alanı olmadığını ve Türkiye'nin Afrin operasyonu konusunda kendilerine bilgi verdiğini söyledi.

ABD ordusundan "Zeytin Dalı operasyonu" açıklaması!

ABD Merkez Kuvvetler (CENTCOM) Komutanı Joseph Votel, “Afrin'in kendileri için bir operasyon alanı olmadığını” ve “Türkiye'nin Afrin'e düzenlediği operasyon konusunda kendilerine bilgi verdiğini” kaydetti.

Joseph Votel, Ortadoğu’da görevi kapsamında uçakta basın mensuplarına Afrin operasyonu hakkında bir açıklama yaptı. Türkiye’nin Afrin operasyonu konusunda kendilerine bilgi verdiğini ve Afrin bölgesinin kendi operasyon alanları olmadığını kaydetti. Votel, Türkiyenin kendilerine Menbiç’e yönelik bir operasyondan bahsetmediğini de ifade etti.

CENTCOM Komutanı, “Askeri kaynaklarımızla bu bölgeye (Afrin) belirgin bir dikkatimizi veriyor değiliz” şeklinde konuştu. Votel, Türkiye’nin amacını bilmediğini ancak söz konusu Afrin operasyonunun IŞİD’le mücadele bakımından yapacağı etki konusunda kaygı duyduklarını vurguladı ve  “IŞİD ile Suriye’deki mücadele devam ediyor. Halen bu konu üzerine oldukça odaklanmış durumdayız ve onların kontrol ettiği yerleri geri almak için ortaklarımızla çalışmaya devam ediyoruz.” dedi.

DHA

Etiketler :