ABD, Menbiç'ten çekilmiyor!

ABD, Menbiç'ten çekilmiyor!
ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon), Menbiç’de bulunan ABD’li askerlerin çekilmeyeceğini duyurdu. ABD dışişleri ise yine "endişeliyiz" dedi.

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon), Menbiç’de bulunan ABD’li askerlerin çekilmeyeceğini duyurdu. ABD dışişleri ise yine "endişeliyiz" dedi.

Pentagon Sözücüsü Albay Robert Manning, ABD askerlerinin Afrin’de bulunmadığını ancak Menbiç’de askerlerinin olduğunu hatırlatarak, “Açıkça ifade ettik ki, onlar orda ve ABD Menbiç’deki askerlerini çekmeyecek ve orda önlem alacak” dedi.

Suriye’nin kuzeyinde yaşanan gelişmeler hakkında endişeli olduklarını dile getiren Albay Robert Manning, bütün tarafların IŞİD ile savaşmaya odaklanması gerektiğini söyledi. ABD’nin bölgede herhangi bir tarafın yanında yer almadığını belirten Manning “IŞİD’in kritik noktalarda güçlenmesine izin veremeyiz” ifadelerini kullandı.

"ENDİŞELİYİZ, KAYGILIYIZ"

Türkiye’nin meşru sınır güvenliğini sağlamaya hakkı olduğunu ifade eden pentagon sözcüsü, “Yoğun nüfuslu bölgelerde savaş ihtimali konusunda da derinden endişe duyuyoruz. Sınır bölgelerinin ötesinde yapılacak diğer operasyonlar daha fazla askeri güç gerektirecek ve zaten kötüleşen insani durumun daha da şiddetlenmesine neden olacaktır” diye konuştu.

Öte yandan ABD dışişleri Afrin'den gelen haberlerden derin endişe duyduklarını açıkladı. ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Heather Nauert, yaptığı yazılı açıklamada ABD hükümetinin Afrin'de son 48 saatte gerçekleşen gelişmeler karşısında kaygılı olduğunu söyledi.

Yapılan açıklamada, "Afrin, Türk ordusundan endişeyle boşaltılmış. Türkiye, Rusya ve İran'a insani yardım çağrısı yapıyoruz" denildi.

Etiketler :