ABD internet kullanımını mı değiştirecek?

ABD internet kullanımını mı değiştirecek?
ABD'den internet kullanımını değiştirebilecek bir karar geldi.

ABD'den internet kullanımını değiştirebilecek bir karar geldi.

ABD İNTERNET KULLANIMINI MI DEĞİŞTİRECEK?

ABD'deki internetten sorumlu düzenleyici kuruluş olan Federal İletişim Kurulu, uzun süren tartışmaların sonunda "Ağ Tarafsızlığı"ilkesini kaldıracak imzayı attı.

Yapılan düzenleme, internetin açık ve eşit yapısını değiştirecek. Bundan sonra, farklı bağlantılar için ayrı paketler almak gerekebilecek. Gelişmenin tartışmanın yaşandığı diğer bölge ve ülkeleri de etkilemesi bekleniyor.

AĞ TARAFSIZLIĞI NEDİR?

Ağ tarafsızlığı, en basit tanımıyla internete erişim sağlayan şirketlerin kullanıcıların internet faaliyetlerinde kontrol gücüne sahip olmamasıdır. İnternet üzerindeki hiçbir veri, hizmet veya platformun özel olarak bir kanun veya düzenlemeyle kontrol edilmemesi ve trafiğinin engellenmemesini savunan bu kavram, internet erişim sağlayıcıları (ISP) veya devletlerin internet üzerindeki veri veya hizmetlere eşit davranması gerekliliğini vurguluyor.

Yani ağ tarafsızlığına göre hücresel, kablolu veya telefon üzerinden internet bağlantılarıyla erişilen internet siteleri ve servis kullanımlarında bir fark ve yönlendirme olmamalı.

Etiketler :