ABD Dışişleri Sözcüsünden, Türkiye açıklaması: Hayal kırıklığına uğradık, karar Beyaz Sarayla alındı

ABD Dışişleri Sözcüsünden, Türkiye açıklaması: Hayal kırıklığına uğradık, karar Beyaz Sarayla alındı
ABD Dışişleri Sözcüsü Heather Nauert, Türkiye ile yaşanan krize ilişkin açıklama geldi. Sözcü,  "Diplomatik misyon çalışanımızın tutuklanmasından dolayı hayal kırıklığına uğradık" ifadelerini kullanırken, devamında "Bu...

ABD Dışişleri Sözcüsü Heather Nauert, Türkiye ile yaşanan krize ilişkin açıklama geldi. Sözcü,  "Diplomatik misyon çalışanımızın tutuklanmasından dolayı hayal kırıklığına uğradık" ifadelerini kullanırken, devamında "Bu karar elçimizin tek başına aldığı bir karar değildir. Vize kararı bizimle ve Beyaz Saray'la koordinasyon içinde alındı" sözleriyle, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "ABD yönetimden habersiz" alındığı iddiasını da çürütmüş oldu.

ABD Dışişleri Smzcüsü Nauert, açıklamada şu ifadeler kullandı:

"Bu karar elçimizin tek başına aldığı bir karar değildir. Vize kararı bizimle ve Beyaz Saray'la koordinasyon içinde alındı. John Bass'ın Türkiye'de görev yapmasından gurur duyduk, kendisi başarılı bir diplomattır. Türkiye'nin kararı bizi derinden rahatsız etti. ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Heather Nauert: İyi bir başlangıç tutuklu iki personelimizin avukatlarıyla görüşmesine izin vermek olur"

VİZE HİZMETİNİN TEKRAR BAŞLAMASI İÇİN...

Nauert, "ABD'nin vize hizmetlerini vermeye yeniden başlaması için koşulu ne?" sorusunu İyi bir başlangıç tutuklu iki personelimizin avukatlarıyla görüşmesine izin vermek olur." diye cevapladı.

Etiketler :