ABD destekli PKK merkezli yapının işi: Rakka'dan çıkarılan IŞİD'liler Türkiye'ye geldi!

ABD destekli PKK merkezli yapının işi: Rakka'dan çıkarılan IŞİD'liler Türkiye'ye geldi!
BBC ekibi, "Rakka'nın kirli sırları" adlı haberinde çarpıcı gerçeklere yer verdi.

BBC'nin özel araştırması, Türkiye'yi de ilgilendiren çarpıcı IŞİD gerçeğini ortaya çıkardı. SDG'nin tahliye ettiği teröristlerin Türkiye'ye geldiği ortaya çıktı.

BBC Türkçe'nin çevirisine göre; 250 IŞİD militanı ve ailelerinin, ABD-İngiltere öncülüğündeki koalisyon ile Suriye Demokratik Güçleri'nin (SDG) ortak operasyonuyla Rakka'dan güvenli bir şekilde tahliye edildiğini ortaya koydu.

BBC muhabirleri Quentin Sommerville ve Riam Dalati'nin haberine göre tahliyeler, Halk Savunma Birlikleri'nin (YPG) ana gövdesini oluşturduğu ABD destekli SDG'nin, Rakka'yı IŞİD'in elinden aldığı geçen ay gerçekleşti.

Tahliye edilen IŞİD'liler arasında, örgütün önde gelen militanlarının yanı sıra çok sayıda yabancı savaşçı da vardı.

TÜRKİYE'YE GELDİLER

Rakka'dan tahliye edilen militanların bir kısmı Suriye geneline dağılırken, aralarından bazılarının da Türkiye'ye gittiği ortaya çıktı.

Tahliye edilen 250 IŞİD militanı, Rakka'nın ABD destekli milisler tarafından ele geçirilmesinden önce yüzlerce araçlı konvoyla şehirden ayrılan ve çoğu IŞİD militanlarının ailelerinden oluşan 4 bin kişi arasında yer alıyordu.

BBC'nin haberine göre onlarca yabancı IŞİD savaşçısı da silah ve cephane yüklü 10 kamyonla Rakka'dan ayrıldı.

KOALİSYON İTİRAF ETMEDİ

Anlaşmaya varıldığı dönemde ne ABD ve İngiltere öncülüğündeki koalisyon, ne de koalisyonun desteklediği SDG anlaşmadaki rollerini itiraf etmek istemedi.

Militanların Suriye geneline ve hatta Suriye sınırları dışına kaçmasını sağlayan Rakka'nın bu 'kirli ve gizli sırrı' dış dünyaya yönelik tehdidi de ortaya çıkarıyor.

Etiketler :