Filistin Lideri Abbas: İsrail ile yapılan tüm anlaşmaları iptal ederiz

Filistin Lideri Abbas: İsrail ile yapılan tüm anlaşmaları iptal ederiz
Filistin Lideri Mahmud Abbas İsrail ile anlaşmaları iptal edebileceklerini belirten bir açıklamada bulundu. İstanbul'da düzenlenen İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) Olağanüstü Zirvesi'ne katılan Filistin Devlet Başkanı Mahmud...

Filistin Lideri Mahmud Abbas İsrail ile anlaşmaları iptal edebileceklerini belirten bir açıklamada bulundu. İstanbul'da düzenlenen İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) Olağanüstü Zirvesi'ne katılan Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, ABD Başkanı Donald Trump'ın Kudüs kararıyla başlayan kriz çözülmezse İsrail ile Oslo Barış Anlaşmaları dahil tüm anlaşmaları reddedeceklerini belirtti.

"BİZ DEVLET DEĞİLİZ, İŞGAL ALTINDAKİ TOPRAĞIZ"

ABD Başkanı Donald Trump'ın Kudüs'ü 'İsrail'in başkenti' olarak tanıması üzerine İstanbul'da toplanan İslam İşbirliği Teşkilatı zirvesinde konuşan Filistin Lideri Abbas, ''Artık Oslo anlaşmasını ve o tarihten günümüze kadar imzalanan hiçbir anlaşmayı kabul etmiyoruz. İsrail’le de hiçbir konuda işbirliği yapmayıp ‘biz devlet değiliz, işgal altındaki toprağız, hizmetleri sizin sağlamanız gerek’ diyeceğiz.'' dedi.

BM GÜVENLİK KONSEYİ'NE GİDECEK

'Uluslararası hukukun en vahim ihlali' diye nitelediği Trump'ın Kudüs kararını Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'ne (BMGK) götüreceğini söyleyen Abbas, BMGK'den ABD'nin Kudüs kararını geçersiz kılmasını isteyeceğini belirtti. Filistin lideri ''Birleşmiş Milletler’de şikayete konu ülkenin şikayet konusu üzerinde oy kullanılmasına izin verilmiyor. ABD de bundan sonra Kudüs konusunda oy veremeyecek'' görüşünü savundu.

Etiketler :