AB için sıkı markaj talimatı

AB için sıkı markaj talimatı
Avrupa Birliği ile olumlu geçen görüşmelerin nedenini "güçlü" olmaya bağlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Zeytin Dalı'nın bereketi" ifadedisini kullandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Varna'daki Türkiye-AB zirvesini dönüş yolunda değerlendirdi.

Zirvenin olumlu geçtiğini belirten Erdoğan, bunun nedeninin Suriye'deki harekatlar olduğunu söyledi ve "Güçlü iseniz gelişmeler de daha farklı oluyor." diyen Erdoğan, "Olumlu gelişmeler, Fırat Kalkanı'nın, Zeytin Dalı'nın, şehitlerimizin, gazilerimizin bereketidir bence." ifadelerini kullandı.

AB ile bütün olumsuzlukların geride barakıldığını söylemenin yanıltıcı olalacağını vurgulayan Erdoğan, zirve toplantısında Türkiye'de tutuklu bulunan Yunanistan askerlerinin durumunun da gündeme geldiğini belirtti.

Varna’daki zirve, AB üyesi kimi ülkelerin Türkiye ile müzakerelere son verilmesi gerektiğinden söz ettiği bir dönemde gerçekleşti. Toplantı olumlu geçtiğine göre, zor sürecin artık geride kaldığını söyleyebilir miyiz?

“Tabii ki, ‘Her şey dört dörtlük, bütün olumsuzluklar geride kaldı’ demek, kendimizi yanıltmak olur. Ama liderler düzeyinde bir araya gelmemiz; beraberce masaya oturup samimi bir şekilde konuşmamız önemliydi. Diyaloğu sürdürme, ilişkilere ivme kazandırma hususunda mutabakat var. Arkadaşlarımızın bundan sonra sıkı markaj yapmaları lazım. Ama olay eninde sonunda, ülke olarak ne kadar güçlü olduğunuzla da alakalı. Güçlü iseniz gelişmeler de daha farklı oluyor. Olumlu gelişmeler, Fırat Kalkanı’nın, Zeytin Dalı’nın, şehitlerimizin, gazilerimizin bereketidir bence”.

AB yetkililerinin, "Siz büyük bir cumhurbaşkanısınız, o iki askerin bırakılmasını sağlayın." dediğini belirten Erdoğan, kendisinin yanıt olarak "Ben adaletten daha büyük değilim. Yargı makamlarının verecekleri kararı beklemek lazım" dediğini aktardı.

Etiketler :