90'lara damga vurmuştu! İşte Harun Kolçak'ın yaşam öyküsü..

90'lara damga vurmuştu! İşte Harun Kolçak'ın yaşam öyküsü..
Harun Kolçak, 1990-2000 yılları arasında büyük çıkış yakalamış ve yaşam öyküsü başka bir boyuta geçmişti.

15 Temmuz 1955 yılında dünyaya gelen sanatçı 62 yaşında vefat etti. Kanser tedavisi gören sanatçı 90'lı yıllara damgasını vurmuştu. İşte Harun Kolçak'ın hayatı:

Sinema sanatçısı Eşref Kolçak'ın oğlu olan Harun Kolçak, 15 Temmuz 1955 yılında İstanbul’da dünyaya geldi. Sanatçı, Saint Benoit'de eğitimini sürdürdüğü sırada müzik çalışmalarına o yıllarda bas gitar çalarak başladı, içindeki müzik tutkusu artınca sinema sanatçısı olan babası Eşref Kolçak’la konuşarak eğitimini yarım bıraktı ve profesyonel müzik çalışmalarına başladı. Türk pop şarkıcısı, besteci, söz yazarı ve bas gitaristi gibi farklı kimliklerle tanınan Harun Kolçak, ilk çalışmalarına rock müziğin babası olarak tanınan Erkin Koray’la başladı.

1977'de Erkin Koray'ın çıkardığı Tutkusu albümünde bas gitar çaldı. Silahlıpoda Ritm 68 orkestrasına 1978 yılında bas gitarist olarak katılan Harun Kolçak, askerlik dönüşü caz müziğe yönelerek, Aydın Esen, Neşet Ruacan-Nükhet Ruacan ve Erol Pekcan gibi ünlülerle çalışmış ve müzikal deneyimini artırmıştı. O dönem Harun Kolçak, Onno Tunç'tan orkestrasına katılması için teklif aldı.

7 yıl boyunca Onno Tunç Orkestrası'nda bas gitaristlik, vokalistlik ve solistlik yapan Harun Kolçak, Zerrin Özer ve Aşkın Nur Yengi ile birlikte yaptığı düetler ile Kuşadası “Kuşadası Altın Güvercin Müzik Yarışması” ve Antalya “Akdeniz Akdeniz Müzik Yarışması” adlı şarkı yarışmalarında ödüller aldı. 1991’de Onno Tunç ile ortak yaptığı “Beni Affet” albümü ile büyük çıkış yakaladı. Albümlerinin çoğunda şarkıların söz ve müziği kendine ait olan Kolçak, başka sanatçılara da pek çok eser vermiştir.

2014'TE BAŞLAYAN HASTALIK

1996’da Litvanya’da 13 ülkenin katıldığı “Müzikos Festivalis 96”da “En İyi İkinci Şarkıcı” seçilmişti. Kolçak, 2012'de Yeniden Doğuyorum adlı solo albüm çıkarmıştı. Ekim 2013 itibariyle Harun Kolçak&Rock Off isimli grup kurmuştu. Can Güney,Yusuf Tunceli ve Orkun Gezer'in olduğu grubun verdiği ilk performansı Okan Bayülgen'in Makina Kafa adlı programda vermişlerdi.

Harun Kolçak 2014 yılında yakalandığı prostat kanseri nedeniyle ameliyat geçirmişti. Kolçak, “Ölüm hayatta birçok şeye anlam katıyor. Ölümsüz olsaydık, birbirimize değer vermezdik” sözleriyle hastalığıyla nasıl mücadele ettiğini açıklamıştı.

HARUN KOLÇAK HAYATINI KAYBETTİ!