8.3 Şiddetinde Depremle Sallandı!

8.3 Şiddetinde Depremle Sallandı!
Deprem ülkesi Şili'de Merkez üstü Valparaiso'nun 170 km kuzeydoğusunda 33 km derinlikte meydana gelen depremin şiddeti 8, 3 olarak ölçüldü.Deprem sonrası tsunami alarmı verildi. Akşam saatlerinde meydana gelen deprem komsu Arjantin'in...

Deprem ülkesi Şili'de Merkez üstü Valparaiso'nun 170 km kuzeydoğusunda 33 km derinlikte meydana gelen depremin şiddeti 8, 3 olarak ölçüldü.

Deprem sonrası tsunami alarmı verildi. Akşam saatlerinde meydana gelen deprem komsu Arjantin'in Katamarca, San Juan ve Mendoza bölgelerinde de paniğe yol açtı. Valparaiso'ya binlerce km uzaklıkta bulunan Arjantin'in başkenti Buenos Aires'in yüksek binaların üst katlarında hissedildiği kaydedildi.

Peru, Ekvador ve Hawaide de tsunami alarmı verildi. Aynı saatlerde Brezilya'da da 6,3 şiddetinde başka bir deprem meydana geldi.

Sili'nin başkenti Santiago'da da çok şiddetli hissedilen deprem paniğe yol açtı. Şili içişleri bakanı Jorge Burgos şimdiye kadar depremde ölen kimseyi tespit etmediklerini belirterek halkı sakin olmaya davet etti.