71 şehit verilerek IŞİD'ten kurtarılan El Bab'a Abdülhamit'in torunu talip oldu: Dedemin tapulu malı

71 şehit verilerek IŞİD'ten kurtarılan El Bab'a Abdülhamit'in torunu talip oldu: Dedemin tapulu malı
Osmanlı padişahlarından 2. Abdülhamit'in 4. kuşak torunu Orhan Osmanoğlu çarpıcı bir iddia ortaya attı. Osmanoğlu, Halep'in kuzeyi ve El Bab'ın tapusunun dedesi 2. Abdülhamit'e ait olduğunu öne sürdü.

2. Abdülhamit'in 4. kuşak torunu Orhan Osmanoğlu çok konuşulacak bir iddia ortaya attı.

Osmanoğlu, "Filistin'den toprak alma 1880'lerde başladı. Sultan, Gazze'ye çok önem verdi. Bunu sadece Filistin'de değil o coğrafyadaki birçok yerde yaptı. Halep'in kuzeyi ve El ab Sultan Abdülhamid'in tapulu malıdır" dedi. Osmanoğlu, Meram Belediyesi'nin "Abdülhamid Han'ın İzinde Atiyye-i Seniyye" projesinin kapanış programına katıldı.

'TAPULARI KAYBETTİK’

Sultan Abdülhamid'in Gazze ve Kudüs'ün etrafında bulunan birçok toprağı kendi parasıyla satın aldığını söyleyen Osmanoğlu, şöyle konuştu:

"Filistin'den toprak alma 1880'lerde başladı. Sultan, Gazze'ye çok önem verdi. Bunu sadece Filistin'de değil o coğrafyadaki birçok yerde yaptı. Halep'in kuzeyi ve El Bab Sultan Abdülhamid'in tapulu malıdır. Bizim elimizde bazı belgeler var o kadar hassas yerleri satın almış ki Sultan, Kudüs'ün etrafının neredeyse tamamını almış. Bu hassasiyet çok önemli. Tabii burada Hicaz hattı da önemli. Yahudiler, Sultan Abdülhamid'in aldığı toprakları alamayacaklarını anladı. Yavaş yavaş toprak almalara başlamışlardı ama Sultan Abdülhamid tahta gelince bunu tamamen yasakladı. Sultan, bu toprakların önemini yani yüz sene sonrasını görmüş. Musul ve Kerkük'ü Lozan da kaybettik ama tapuları hala Sultan Abdülhamid'in üzerinedir."

Etiketler :