Demirören ile Turkcell kavgası büyüyor: Devlete yetersiz diye şikayet etti!

Demirören ile Turkcell kavgası büyüyor: Devlete yetersiz diye şikayet etti!
Turkcell, İddaa ihalesini kazanan Şans Ortak Girişim Grubu'nun şartnamede aranan iş deneyimine sahip olmadığını iddia ederek Spor Toto'ya başvurdu

Turkcell, İddaa ihalesini kazanan Şans Ortak Girişim Grubu'nun şartnamede aranan iş deneyimine sahip olmadığını iddia ederek Spor Toto'ya başvurdu. İtiraz dilekçesinde Demirören'in ortağı Scientific Games'in Las Vegaslı değil Macar olduğu da öne sürüldü.

Yakın oldukları bilinen Turkcell ve Demirören Grubu, 17 milyar liralık hasılat gaıantisi istenen İddaa için karşı karşıya geldi. Spor Toto Teşkilat Başkanlığı tarafından 13 Şubat 2019'da gerçekleştirilen İddaa ihalesini Demirören Grubu'nun kazanmasına Turkcell'den itiraz geldi.

Sözcü'de yer alan habere göre, Turkcell çatısı altındaki Inteltek, Spor Toto Teşkilat Başkanlığı'na sunduğu itiraz dilekçesinde Demirören Grubu'nun içinde olduğu Şans Ortak Giıişim Grubu'nun (OGG) şartnamede aranan iş deneyimine sahip olup olmadığının araştırılmasını talep etti. İnteltek'in itirazında önemli bir iddia da göze çarptı. OGG'de Demirören'in ABDli (Las Vegas) Scientific Games olduğu belirtilen ortağının da aslında Macaristan menşeli Scientific Games Szerencsejatek Szolgaltatasok Korlatolt Felelössegü Tarsasag adlı şirket olduğu ortaya çıktı.

Inteltek, 27 Kasım 2018 taıihli ihalede tek teklifi vermiş, fakat ihale "rekabetin sağlanamadığı" gerekçesiyle iptal edilmişti. 13 Şubat 2019'da gerçekleştinlen ikinci ihaleyi ise OGG aldı.

İhalenin ardından Şans OGG tarafından iletilen nihai mali teklifin, ilgili kanuna ve şartnameye aykırı olduğu görüşü ile ihale komisyonuna müracaat eden Inteltek, önceki gün de grubun pilot ortağı Macaristan menşeli şiketin şartnamede aıanan iş deneyimine sahip olup olmadığı hususunun değerlendirilmesini talep etti. Açıklamada şöyle denildi:

"Şirketimiz, OGG'nin ilettiği nihai mali teklifin, ilgili kanuna ve ihale şartnamesinin 17/7 ve 25/6 maddelerine aykırı olduğu görüşü ve değerlendirme dışı bırakılması' talebiyle ihale komisyonuna 13.02 2019'da müracaat etmiş olup bu konuda ihale komisyonunun değerlendirmesi devam etmektedir. Ayrıca OGG'nin ortağı olan Macar istan menşeli Scientific Games Szerencsejatek Szolgaltatasok Korlatolt Felelössegü Tarsasag unvanlı şirketin şartnamede aranan iş deneyimine sahip olup olmadığı ve gerekli belgelerin/sertifikaların sunulup sunulmadığı hususlarının detaylı değerlendirilmesi talebiyle kapsamlı biı itiraz dilekçesi sunulmuştur."

İlgili Haberler
Etiketler :