Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay: Son 16 yılda ekonomi alanında tarihi bir başarı ortaya koyduk

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay: Son 16 yılda ekonomi alanında tarihi bir başarı ortaya koyduk
Enflasyon ve işsizlikte tarihi zirveleri gördüğümüz, şirketlerin üst üste konkordato talep ettiği, döviz fiyatlarının fırladığı bir dönemde Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, "Son 16 yılda ekonomi alanında tarihi bir başarı ortaya...

Enflasyon ve işsizlikte tarihi zirveleri gördüğümüz, şirketlerin üst üste konkordato talep ettiği, döviz fiyatlarının fırladığı bir dönemde Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, "Son 16 yılda ekonomi alanında tarihi bir başarı ortaya koyduk" açıklaması yaptı.

Cumhurbaşkanlığı himayesinde Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ile Asya Pasifik Ticaret ve Sanayi Odaları Konfederasyonu (CACCI) iş birliğiyle Çırağan Sarayı'nda düzenlenen 32. CACCI Konferansı'nda konuşma yapan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, "Türkiye ekonomisine yönelik uygulanan spekülatif ataklara karşı güçlü ve pratik aksiyon planlarımızın yanı sıra 2019-2021 yıllarını kapsayan 'Yeni Ekonomik Program'la birlikte Türkiye, küresel ekonomik aktörlerin güvenini sağlayacak sağlam bir duruş sergilemektedir." dedi.

Fuat Oktay konuşmasında Türkiye ekonomisinin tarihi başarılara imza attığını da söyledi:

"Ülkemizde son 16 yılda ekonomi alanında tarihi bir başarı ortaya konmuştur. İstihdamda 19,6 milyondan 28,8 milyon seviyesine ulaşılmıştır. Bu oran 16 yılda 9,2 milyon yeni istihdam oluşturulduğu anlamına gelmektedir. 2018 yılının ilk çeyreğinde %7.4 büyümesiyle Türkiye, tüm AB ülkelerinden hızlı büyürken, G-20 ülkeleri arasında en hızlı büyüyen ikinci ülke olmuştur. 2018 ikinci çeyreğindeki büyüme oranı da %5,2 olarak gerçekleşmiştir. Kamu borç stoğunun milli gelire oranı yüzde 60’tan, yüzde 9’a gerilemiştir. Geçtiğimiz ay ihracat rakamlarımız tüm zamanların rekorunu kırarak, bir önceki yıla kıyasla %13,1 artmıştır."

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Türkiye ekonomisinin güçlenerek ilerlediğine dikkati çekerek, "Uluslararası yatırımcıların ülkemize duyduğu güven güçlenerek artmaya devam etmektedir. Türkiye ekonomisine yönelik uygulanan spekülatif ataklara karşı güçlü ve pratik aksiyon planlarımızın yanı sıra 2019-2021 yıllarını kapsayan 'Yeni Ekonomik Program'la birlikte Türkiye, küresel ekonomik aktörlerin güvenini sağlayacak sağlam bir duruş sergilemektedir. Ekonomimiz, sahip olduğu kapasite, donanım ve dirayet ile, suni manipülasyonları en az hasarla atlatabileceğini bütün dünyaya göstermiştir." ifadelerini kullandı.

Etiketler :