'21 gün içinde dünyaya çarpacak'

'21 gün içinde dünyaya çarpacak'
Çin'in 2016 Eylül ayından beri uzayda kontrolsüzce dolaşan ve toksik kimyasallar taşıyan üssü The Tiangong-1 ile ilgili korkutucu bir iddia ortaya atıldı

Çin'in 2016 Eylül ayından beri uzayda kontrolsüzce dolaşan ve toksik kimyasallar taşıyan üssü The Tiangong-1 ile ilgili korkutucu bir iddia ortaya atıldı. Avrupa Uzay Ajansı'nda görevli bilim insanlarına göre, Çin'in ilk prototip istasyonu, 29 Mart ve 9 Nisan arasında Dünya'ya çarpacak.

Avrupa Uzay Ajansı'nda (ESA) görevli bilim insanları, Eylül 2016'dan beri Çin'in kontrolünden çıkan uzay üssü The Tiangong-1'in Dünya'ya yaklaşmakta olduğunu duyurdu.

Yapılan açıklamada, son derece zehirli kimyasallar taşıyan prototip istasyonun 21 gün içerisinde Dünya'ya çarpacağı öne sürüldü.

ESA'da görevli astronot ve bilim insanları, çarpışmanın 29 Mart ve 9 Nisan arasında bir tarihte gerçekleşeceğini açıkladı.

ABD merkezli uzay araştırmaları yürüten Aerospace de çarpışmanın 3 Nisan'dan sonra olacağını öne sürdü.

Zehirli kimyasallar taşıyan prototip istasyonun Avrupa, ABD veya Yeni Zelanda'ya düşebileceği ön görülüyor.

ABD'nin köklü eğitim kurumlarından Harvard Universitesi'nde görevli bilim insanı Jonathan McDowell, İngiliz The Guardian gazetesine yaptığı açıklamada, 'Bu tarz olaylar her yıl yaşanıyor. Ancak Tiangong-1 oldukça büyük ve zehirli kimyasallar taşıyor. O yüzden bu süreci dikkatli bir şekilde takip etmeliyiz." dedi.

Etiketler :