Bu şekilde yakalandı! Polis Whatsapp'tan "bu mu" diye sordu?

Bu şekilde yakalandı! Polis Whatsapp'tan "bu mu" diye sordu?
Beyaz eşya satmak için anlaşarak Kadıköy'e getirdiği çok sayıda kişinin kimlik ve parasını aldıktan sonra kayıplara karışan dolandırıcı Kadıköy'de yakalandı

Beyaz eşya satmak için anlaşarak Kadıköy'e getirdiği çok sayıda kişinin kimlik ve parasını aldıktan sonra kayıplara karışan dolandırıcı Kadıköy'de yakalandı. Uzakta ikamet eden mağdurlar, savcının talimatıyla 60 yaşındaki dolandırıcıyı Whatsapp yoluyla teşhis etti.

Kadıköy’de son zamanlarda dolandırılan taksici ve nakliyecilerin sayısının artması, Kadıköy İlçe Emniyet Müdürlüğünü hareket geçirdi. İskele Polis Merkezi ekipleri ve Güven timleri, dolandırıcılık ihbarlarının yoğun geldiği yerlerde yaptıkları çalışmalarda, 60 yaşındaki şüpheli N.G.'nin kimliğini belirledi.

Buzdolabı ve jeneratör almak isteyenleri Kadıköy'e getirerek, burada kimlik ve paralarını aldıktan sonra kayıplara karışan şüpheli, bir pasajdan çıktığı sırada yakalandı.

Üzerinden 3 bin 550 TL ile başka bir isme düzenlenmiş kimlik çıkan şüphelinin, daha önce dolandırdığı mağdurlarından birinin kimliğini kullandığı ortaya çıktı. Polis kimliğin, Esenler'de ikamet eden sahibine ulaştığında jeneratör almak için anlaştığı N.G. tarafından dolandırıldığını belirledi.

Gözaltındaki N.G.'nin 60 suç kaydı bulunduğu, aynı taktikle çok sayıda kişiyi dolandırdığı belirlendi. Polis N.G'nin dolandırdığı 15 mağdura ulaştı ve Avrupa yakasında oturan mağdurlar, savcının talimatıyla şüpheliyi, Whatsapp yoluyla teşhis etti.

Etiketler :