Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Nurettin Yıldız'a tepki

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Nurettin Yıldız'a tepki
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan isim vermedi ama, "Kadınlar dayak yiyorlarsa şükretsinler" diyen ilahiyatçı Nurettin Yıldız'ı eleştirdi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan isim vermedi ama, "Kadınlar dayak yiyorlarsa şükretsinler" diyen ilahiyatçı Nurettin Yıldız'ı eleştirdi. Kadınlara ve çocuklara yönelik şiddeti kınayan Erdoğan, bunun kültürümüzde bir yeri olmadığını söyledi ve şöyle konuştu: Bazılarının dikkat çekmek için kavramları eğip, bükerek söyledikleri sözlerin hiçbir kıymeti harbiyesi yoktur.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan HAK- İŞ'in kadın günü programında konuştu.

Konuşmasından satır başları:

Bizim annelerimiz, bizim kadınlarımız dünyanın en fedakar kadınlarıdır. Bizim kadınlarımızın, annelerimizin, eşlerimizin, kardeşlerimizin böylesine tarihe altınharflerle kazınacak hikayeleri var. Tarihimizin ve bugünümüzün tüm fedakar kadınlarını saygıyla yad ediyorum.

Kadınla erkeğin fiziksel özellikleri ve fıtratları farklı olabilir ama aynı bütünün parçalarıdır. Erkek Hz. Adem ise, Hz. Havva'dır. Erkeğin sıfatı ne olursa olsun yanıbaşında kadını vardır. Kadının da sıfatı ne olursa olsun yanıbaşında erkeği vardır. Buna rağmen kadınlara yönelik ayrımcı davranışlar hiç eksik olmamıştır. Kadınlara yönelik suç kızartıcı adaletsizliklere tanık oluyoruz. Eğitim kurumlarından zorla uzaklaştırılan kızlarımız vardı. O çocuklarımızın annelerinin gözyaşlarını unutmadık. Okulunda olduğu gibi, işyerinde, sokakta taciz edilen kadınları unutmadık. Yurt dışına gitmek zorunda kalan kadınlarımızın hikayelerini unutmadık.

"Partimizi kapatmaya çalıştılar"

Bugünlerde kadına şiddeti konuşuyoruz peki okulunun kapısı önünde, meydanlarda şiddete maruz kalan kadınları hatırlıyor muyuz? Türkiye'de bu sıkıntıları yaşadı. Dünyada da benzer utanç manzaralarına rastlıyoruz. Kadını hayatın her alanında hakettiği konuma çıkaracak tedbirleri aldık. Bunun için bize çok saldırdılar. İftiralarla uğraşmak zorunda kaldık. Sırf bu sebepten partimizi kapatmaya dahi kalktılar.

Erkek ve kadın arasındaki üstünlük tartışması beyhude bir tartışmadır. İnsanları bölmeye yönelik her tartışma zulüm kapısının açılmasıdır.

Kadınları tüm kötülüklerin kaynağı olarak, iblis olarak gören dini anlayışlar asırlarca bu dünyada hüküm sürmüştür.

Kadına şiddet 

Kadın cinayetleriyle ilgili haberler şahsen beni çok rahatsız ediyor. Kadınlara ve çocuklara yönelik saldırıların izlerini inancımızda ve kültürümüzde arayanlar kesinlikle art niyetlidir. Adını tam olarak koymak gerekirse bu tür eylemlerden herbiri nefret suçudur. Bazılarının dikkat çekmek için kavramları eğip, bükerek söyledikleri sözlerin hiçbir kıymeti harbiyesi yoktur. Yapılması gereken bir takım sapıklara harekete geçme cesareti veren iklimin ortadan kaldırılmasıdır.

Eskiden yapanın yanına kar kalan şiddet ve istismar olayları artık ne milletimiz ne devletimiz tarafından görmezden geliniyor.

Kız çocuklarının eğitim seviyeleri erkeklerle aynı seviyede, hatta daha ileri. Kız çocuklarımız daha dirayetli hareket edebilmektedir.

Kadınların toplum hayatında güçlendiği gösteren en önemli şeylerden biri istihdamdır. Kadınların işgücüne katılımı konusunda 2023 hedefimiz yüzde 45'e ulaşmaktır. Kadınların destek vermediği bir ekonomide hedeflediğimiz büyüme oranlarına ulaşmamızın mümkün olmadığını biliyoruz.

Etiketler :