Bağdat'ın IKBY'ye Kerkük'ten çıkması için süre verdiği iddiaları yalanlandı!

Bağdat'ın IKBY'ye Kerkük'ten çıkması için süre verdiği iddiaları yalanlandı!
Irak Merkezi Yönetimi ile Kuzey Irak Bölgesel Yönetimi arasında Kerkük ile ilgili yaşanan gerginlik devam ederken, Irak ordusu ile Haşdi Şabi birliklerinin Kerkük etrafındaki konuşlanması sürüyor. Akşam saatlerinde ...

Irak Merkezi Yönetimi ile Kuzey Irak Bölgesel Yönetimi arasında Kerkük ile ilgili yaşanan gerginlik devam ederken, Irak ordusu ile Haşdi Şabi birliklerinin Kerkük etrafındaki konuşlanması sürüyor. Akşam saatlerinde  "Süleymaniye'de Bağdat yönetimi ile Kuzey Irak Bölgesel yetkilileri arasındaki pazarlıklar gerginliği daha da arttırdı. 6 şart öne süren Irak merkezi yönetimi,  KYB'ye 48 saat süre verdi." şeklinde iddialar ortaya atıldı. Ancak bu iddiaların doğru olmadığı anlaşıldı. Bununla ilgili Kürt kökenli Cumhurbaşkanı Fuad Masum açıklamada bulundu ve kesin dille bu iddiaları yalanladı.

İddiaya göre, Bağdat Merkezi Hükümeti şu 6 maddeyi, Kuzey Irak Yönetimine 48 saat içinde gerçekleştirilmesi şartıyla sundu.

* Kerkük Havaalanı Irak ordusuna teslim edilecek.

* K1 Keyvan askeri karargahını Irak ordusuna derhal verilecek.

* Tüm Petrol kuyularını,yataklarını ve şirketlerin kontrolü Irak ordusuna geçecek.

* Kerkük valisi Necmettin Kerim görevden alınacak.

* Peşmergeye teslim olan IŞİD militanlarını Irak ordusuna teslim edilecek

* Peşmergenin ve Bölgesel Yönetimin işgalinde olan Kerkük'ün tüm bölgeleri ile IŞİD'ten geri alınan bölgeleri de derhal Irak ordusuna teslim edilecek.

Ancak yukarıda belirtilen 6 madde, ve 48 saatlik sürenin doğru olmadığı Cumhurbaşkanı Fuad Masum tarafından açıklandı.

Etiketler :